Ekonomi Haber Girişi : 24 Nisan 2018 13:18

Birlikte satılacaklar!

Birlikte satılacaklar!
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye (Türkşeker) ait Erzurum ve Erzincan şeker fabrikalarının ‘birlikte’ özelleştirilmesi için ihaleye çıktı.
Erzurumajans-Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye (Türkşeker) ait Erzurum ve Erzincan şeker fabrikalarının ‘birlikte’ özelleştirilmesi için ihaleye çıktı. 4 Mayıs’a kadar teklif verilebilecek fabrikalar için geçici teminat tutarı 4 milyon lira olarak belirlendi.

Geçen 16 Nisan’da yapılan ihalede teklif gelmeyen Erzurum Şeker Fabrikası bu kez Erzincan Şeker Fabrikasıyla ‘birlikte’ satışa çıkarıldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) internet sitesinde yer alan ilana göre, fabrikalar için 4 Mayıs’a kadar teklif verilebilecek. İhalede, geçici teminat tutarı 4 milyon lira, şartname bedeli 10 bin lira olarak belirlendi. İhale detayı şöyle, “T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (İdare) tarafından, İdare’nin %100 hissesine sahip olduğu Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.ye ait aşağıdaki tabloda yer alan Erzincan Şeker Fabrikası ile Erzurum Şeker Fabrikası birlikte olmak üzere, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun çerçevesinde “Satış” yöntemi ile özelleştirilecektir.”

Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.