Eğitim Haber Girişi : 01 Şubat 2018 18:50

Birincilik ödülü Atatürk Üniversitesi'ne geldi...

Birincilik ödülü Atatürk Üniversitesi'ne geldi...
VII. Hadis ve Siret Araştırmaları Yarışmasında makale dalında birinci olan Doç. Dr. Özsoy’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra bir ödül de Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı verdi.
Erzurumajans-Meridyen Derneği tarafından düzenlenen, VII. Hadis ve Siret Araştırmaları Yarışmasına katılan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulvahap Özsoy, “Sahabe Yorumunun Mutlaklaşması-Hüzeyme’nin Şahitliği Örneği” isimli çalışmasıyla makale dalında birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

Gerçekleştirilen ödül töreninde birincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Doç. Dr. Abdulvahap Özsoy, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret ederek mutluluğunu paylaştı.

Aldığı ödülle Atatürk Üniversitesinin adını Türkiye’ye duyurmaktan gurur duyduğunu söyleyen Özsoy, alınan ödüllerin kendilerini motive ettiğini belirterek, kendisini misafir eden Rektör Çomaklı’ya verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.



Ödüle layık görülen İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulvahap Özsoy’u kutlayan Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin fen bilimlerinde olduğu gibi sosyal bilimlerde de bir marka olduğunu söyleyerek, milli bir kültür merkezi olarak yükselen ve her geçen yıl yeni gelişmeler kaydederek güçlenen üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalarla sosyal hayata katkıda bulunmanın çabası içerisinde olduklarını ifade etti.

Öğretim üyelerinin ulusal ve uluslararası alanda aldıkları ödüllerle öğrencilerine örnek olduklarını belirten Çomaklı, “Akademisyenlerin yararlı olacağına inandığımız her türlü çalışmalarına sonuna kadar destek olacağız” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.