İlçeler Haber Girişi : 20 Ocak 2020 15:30

Birimleri mühürlü, işletmeciyle mahkemelik!

Birimleri mühürlü, işletmeciyle mahkemelik!
Erzurum’daki Efkan Ala Kültür Merkezi’nin işletmecisiyle mahkemelik olan Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, aynı merkez sayesinde UNESCO’dan ödül aldı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, eski başkan Orhan Bulutlar’ın yaptırdığı Efkan Ala Kültür Merkezi nedeniyle UNESCO’dan ‘sosyal ve katılımcı belediye’ ödülü aldı. Ancak belediyenin kültür merkezinin işletmecisiyle mahkemelik olduğu ve merkezin bazı birimlerinin mühürlü olduğu öğrenildi.

Kente ve kent halkına pozitif katkı sağlayan projelere verilen Uluslararası İdealkent Ödülleri, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu’nda (UNESCO) düzenlenen törende sahiplerini buldu. 

Kent Araştırmaları Enstitüsü’nce UNESCO’nun Paris’teki Genel Merkez binasında düzenlenen törenin sürpriz ismi Erzurum’dan Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar oldu. Başkan Sunar, eski Başkan Orhan Bulutlar tarafından Yıldızkent semtindeki Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi’nde yaptırılan Efkan Ala Kültür Merkezi’yle ‘sosyal ve katılımcı belediye’ ödülü aldı.



İŞLETMECİYİ TAHLİYE ETMEK İSTEDİ

Göreve geldikten sonra yine eski Başkan Orhan Bulutlar’ın yaptırdığı Nikah Sarayı’na karşı çıkışıyla bilinen Başkan Sunar’ın Efkan Ala Kültür Merkezi’nin işletmecisini de tahliye etmek istediği iddia edildi. Kira sözleşmesi devam ederken kendisine “çık” denilen işletmeciyle, belediye arasında Sulh Hukuk ve 3. İdare Mahkemesi’nde karşılıklı davaların açıldığı öğrenildi.

Toplamda 7 bin 900 metrekare kapalı alana sahip ve 25 milyon liraya mal olan Efkan Ala Kültür Merkezi’nin içinde yarı Olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, hamam, sauna ve fitnees salonu ile sergi ve toplantı salonları bulunuyor. 350 kişi kapasiteli konferans salonu ile 7 adet dersliğin de yer aldığı kültür merkezinin bazı birimleri, işletmeciyle belediye arasındaki anlaşmazlık nedeniyle kapalı bulunuyor.

“YENİLİK VE DÜZENLMEME YAPTIK”

Öte yandan Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar aldığı ödülle ilgili olarak kültürel faaliyetlere yönelik yaptıkları yenilikler ve düzenlemeler neticesinde ödüle layık görüldüğünü belirtti. Başkan Sunar, “Bizim iki kültür merkezimiz var. Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Efkan Ala Kültür Merkezimiz. Göreve geldiğimizde kültür merkezlerimizin belediyecilik faaliyetlerinin değerlendirildiği mahfillerde de karşılık bulması noktasında birtakım düzenleme ve yenilikler getirdik” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mağdur 01 Ocak 1970 02:00

    Sürekli kapanıyor bir aidat yazıyorlar bir mühür vuruyorlar . Abone parası alırken iyi . Rezillik diz boyu

  • S 01 Ocak 1970 02:00

    Ankara’da bulunan ve belediyelere yönelik reklam, organizasyon ve danışmanlık işleri yapan ADAMOR Limited Şirketi bünyesindeki Kent Araştırmaları Enstitüsü’nün Paris de UNESCO nun binasını kiralayarak verdiği ödüller sanki UNESCO vermiş gibi gösteriliyor.

  • ferdi 01 Ocak 1970 02:00

    yapılması gereken bu açıklamada eski başkan orhan bulutlara teşekkür etmesi gerkirdi doğru olan buydu ama açıklamada hiç değinilmemiş