Spor Haber Girişi : 05 Aralık 2017 16:00

Bireysel hatalar 10 puanı yedi!

Bireysel hatalar 10 puanı yedi!
B.B. Erzurumspor, sezon başından bu yana bireysel hatalardan tam 10 puan kaybetti...
Erzurumajans-TFF 1. Lig'de mücadele eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un dün Grand Medical Manisaspor ile 1-1 berabere kaldığı maçta, stoper Lokman Gör'ün inanılmaz hatası, sezon başındoan bu yana devam eden "bireysel hataları" tekrar gündeme taşıdı. Mavi Beyazlılar, 14 haftası geri kalan ligde, savunma oyuncularının akıllara durgunluk veren hataları yüzünden tam 10 puan kaybedip, zirvenin çok ama çok uzağında kaldı.

Sezon başında savunma hattını tecrübeli oyuncularla kurup, Trtovac, Acka, Lokman Gör ve Ozan gibi deneyimli oyuncuları kadrosuna dahil eden Mavi Beyazlılar, çok güvendiği bu isimlerin yaptığı hatalarla, zirve yarışında geride kaldı. Erzurum temsilcisi, Tolga'nın yaptırdığı penaltı ile Samsunspor ile 1-1 berabere kalıp, 2 puanı sahada bırakmış, Mavi Beyazlılar son dakikaya 1-0 önde girdiği Adanaspor maçında Acka ve Trtovac'ın peşpeşe yaptığı hatalarla 2-1 mağlup olup, 3 puandan olmuştu. Mavi Beyazlılar daha sonra, Gazişehir maçında Acka'nın hatasıyla 3 puanı kaçırmıtı. B.B. Erzurumspor, Eskişehirspor maçının ikinci yarısında oyuna giren Lokman Gör'ün skor 1-1 iken yaptığı iki hatayla 3-1 yenildiği maçta da 1 puanı kaybederken, aynı Lokman Gör, dün de 1-0 önde götürdüğümüz maçın 85'nci dakikasında çok rahat bir pozisyonda olmasına rağmen topa dokunmamış, araya giren Axel Meye'nin golü atmasına açık davetiye çıkararak, takımının 2 puan daha kaybetmesine neden oldu. 

Tüm bu hatalar, B.B. Erzurumspor'un 10 puanına mal oldu. Eğer bu kadar bariz hatalar yaşanmamış olsa, Mavi Beyazlılar bugün 25 puanla, 3'ncü sırada ve liderin sadece 5 puan gerisinde olacaktı.

ALTIPARMAK: DAHA ÇOK ÇALIŞARAK ÇÖZECEĞİZ

Bireysel hatalardan kaybedilen puanlarla ilgili konuşan B.B. Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, "Açıkcası 3 hafta önce göreve geldiğimizden itibaren hep takıma hücum çalışması yaptırdık. Çünkü bu yönde çok ciddi sorunlarımız vardı. Savunmaya yönelik çalışma yapma imkanımız açıkçası olmadı. Ancak bundan sonra hem bireysel hem de takım savunmasına yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz. Bakın ben oyuncularıma Trabzonspor maçı sonrasında bir örnek gösterdim. Rakibimiz 4-0 öndeyken, maçın son dakikasında savunma oyuncuları sıkıştı ve topu taca gönderdi. Bunun utanılacak bir tarafı yok. Siz de vurun, atın taca diyorum. Çünkü top ne kadar kalemizden uzak olursa o kadar tehlikeden uzak oluruz. Nasıl hücum sorunumuzu çözdüysek, savunma sorununu da çözeceğiz ve bunu çok ama çok çalışarak yapacağız" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    Dünkü maç gerçekten üzücü bir maçtı bu kadar bireysel hata karşısında hoca ne yapsın.