Erzurum Haber Girişi : 01 Ekim 2019 15:30

Bir yaşıma daha girdim!

Bir yaşıma daha girdim!
Gören, bilen var mı bilmiyorum ama Erzurum’da yapılan direksiyon sınavlarının yerini ben gördüm, şok oldum.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Gören, bilen var mı bilmiyorum ama Erzurum’da yapılan direksiyon sınavlarının yerini ben gördüm, şok oldum.

Bir yaşıma daha girdim demem de zaten o yüzden. Ölüme açık davetiye adeta! Başıma geçmemiş olsa, Cumartesi günü oraya gidip görmesem bu sınavda insanların can güvenliğinin bu denli hiçe sayıldığını hiç bilmeyecektim. Yazarken bile ürperiyorum. Bu nasıl bir ihmaldir öyle. 

Bayanların da olduğu yüzlerce ilk sınavı kazanan acemi sürücü adayına direksiyon imtihanı hem de hiç güvenli olmayan bir bölgede veriliyor. Yıldızkent yolu üzeri Dadaşkent girişinde gerçekleşen, vızır vızır araç trafiğinin olduğu bir yerde acemi sürücü adayları araçlara bindiriliyor, direksiyon imtihanı ediliyor. Çoğu da genç olan acemi şoför adayına o trafikte araç kullandırılıyor, onlar da bile bile ölüme direksiyon sallıyorlar.

Baktım, çoğu sürücü kursu yönetici ve öğreticileri de çok sakin. Sakinlikleri zaten beni benden aldı! Hele hele bunu polis nasıl görmüyor, onu doğrusu hiç anlamış değilim. Daha güvenli bir şekilde bu direksiyon sınavları verilebilir, ona göre şartlar oluşturulabilir. Kaldı ki o esnada yaşanacak bir kötü hadisenin hesabını kim ve nasıl verecek? Aman, aman! Polis yetkililerinden isteğim, bir an önce bir sonraki direksiyon sınavında ya o bölgede gerekli tedbirler alınsın, bu tehlikeye davetiye çıkartan yol araç trafiğine kapalı tutulsun, ya da daha güvenli bir bölge ihdas edilsin. Bu benim son kararımdır.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kadir 01 Ocak 1970 02:00

    Sınav gününü geçtim; kursiyerlere mahalle aralarında araç sürdürüyorlar. Defalarca 155 e ihbar etmeme rağmen önlem alınmadı. İnşallah bir cana mal olmadan tedbir alınır.