Medya Haber Girişi : 02 Haziran 2020 14:30

Bir SÖZCÜ klasiği

Bir SÖZCÜ klasiği
Erzurum Havalimanıyla ilgili Vali Okay Memiş’in açıklamalarına yer veren Sözcü Gazetesi, “Vali, AKP’li başkana böyle isyan etti” başlığını kullandı. Gazetenin ‘algı yönetimi’ anlayışı, Erzurumlu okuyucuların tepkisini çekti.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum Valisi Okay Memiş’in bir yılı aşkın süredir bitirilemeyen havalimanı pistindeki incelemeleri sırasında ortaya koyduğu haklı tepki, ulusal ajanslarının servisiyle ülke gündeminde yer buldu.

Habere yer veren Sözcü Gazetesi Vali Okay Memiş’in müteahhit firma ve DHMİ yetkililerine yönelik yaptığı konuşma sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e, “Değerli Başkanım. Siz Büyükşehir Belediye Başkanısınız 3,5 kilometre yol ne demek başkanım” sözleriyle işin geri kalmışlığını izah etmeye çalıştı.



Bu sözleri flaşa çeken Sözcü Gazetesi de haberi, “Vali, AKP’li başkana böyle isyan etti’ başlığıyla duyurdu. Gazetenin bu başlıkla Vali Memiş’in AK Partili bir belediye başkanına ‘isyan’ ettiği algısını’ oluşturduğu haberin altında yer alan yorumlardan anlaşıldı. Erzurum’un öncelikli bir sorunun bu şekilde gündeme getirilmesi Erzurumlu okuyucuların da tepkisini çekti. Bu arada Vali Memiş’in bu sözleri üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, “Evet, şu anda kilometrelerce yol yapıyoruz. Hemde dağları delerek yapıyoruz” sözlerinin haberde yer almaması dikkat çekti.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Tabiki devletin valisi küfür edecek hali yok. Devlet terbiyesi dâhilin de hem firma hem de belediye başkanına uyarıda bulunmuş. Ne var bunda ... Yeter artık insanları kutuplastırmayi bırakın.

  • Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Tabiki devletin valisi küfür edecek hali yok. Devlet terbiyesi dâhilin de hem firma hem de belediye başkanına uyarıda bulunmuş. Ne var bunda ... Yeter artık insanları kutuplastırmayi bırakın.

  • Mustafa 01 Ocak 1970 02:00

    Sizinde sozcuden pek farkınız yok ki

  • Serdar Aras 01 Ocak 1970 02:00

    Algı yönetimi yapmayan medya mı var? Kimisi hükümetin, kimisi muhalefetin, kimisi de sermaye sahiplerinin uşaklığını yapıp insanları aldatmaya devam ediyor. Ha akit, ha sözcü, ha ahaber, ha trt, ha haber7.

  • Ahmet akın 01 Ocak 1970 02:00

    Hiçbir erzurumlu havalimanı konusunda mutlu olamadığı için kimsenin tepkisini çekmiyor.insanlarin canına yetti. Sizde biraz doğru haber yapın bence.birazda iktidara yakın media larin haberlerini eleştirin.