Spor Haber Girişi : 07 Ocak 2019 12:15

Bir saatte kayak öğrendi

Bir saatte kayak öğrendi
Palandöken Kayak Merkezi hafta sonu doldu taştı. Kısa bir süre kayak dersi alan Vali Okay Memiş de saatteki hızı 40 kilometreye ulaşan tipiye rağmen pistlerde hem inceleme yaptı hem de kayağın tadını çıkardı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Palandöken Kayak Merkezi hafta sonu doldu taştı. Kısa bir süre kayak dersi alan Vali Okay Memiş de saatteki hızı 40 kilometreye ulaşan tipiye rağmen pistlerde hem inceleme yaptı hem de kayağın tadını çıkardı.



Son yağışların ardından kar kalınlığının 40 santimetreyi bulduğu Palandöken Kayak Merkezi, hafta sonu çok sayıda yerli ve yabancı turistin akınına uğradı.



Sabah saatlerinde Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Sarıkamış Harekatının 104’üncü anma etkinliklerine katılan Vali Okay Memiş de dağcılarla birlikte 2,5 kilometre yürüyüş yaptı.



Dağcıları 3 bin 176 metre yükseklikteki Ejder Zirvesi’ne uğurlayan Vali Okay Memiş bir saat süren temel kayak dersinin ardından beraberindeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz ile birlikte kayak yaptı. 



Saatteki hızı 40 kilometreye ulaşan fırtınaya rağmen kaymayı bırakmayan Vali Memiş bir kaç turun ardından Erzurum Kayak Kulubünde mola verdi. 

Kulüp Başkanı Atakan Alaftargil ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Palandöken üzerine sohbet eden Vali Memiş, “İnanılmaz bir potansiyelimiz var. Elimizdeki bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz” dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.