Erzurum Haber Girişi : 19 Şubat 2019 21:15

Bir gencin hayalleriyle oynadılar

Bir gencin hayalleriyle oynadılar
Aras EDAŞ, uzun zamandır işsiz olan diyaliz hastası Batuhan Kara'yı (22) işe aldı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Aras EDAŞ, uzun zamandır işsiz olan diyaliz hastası Batuhan Kara'yı (22) işe aldı. İki gün sonra, “İsim benzerliği nedeniyle yanlışlık oldu” diyerek işten çıkardı. Bu duruma çok üzülen Batuhan, yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdi. 13 gündür komada... Baba Veysel Kara, “Oğlumu bu hale getirdiler. Adalet önünde hesap verecekler” dedi. 

Erzurum'un Oltu İlçesinde yaşayan iki çocuklu Veysel – Mine çiftinin büyük oğulları Batuhan Kara, üç yaşında böbrek yetmezliğine yakalandı. Endüstri Meslek Lisesi Elektrik – Elektronik bölümünden mezun olan ve son 6 yıldır da diyalize giren Batuhan Kara, böbrek nakli için sıraya alındı. Liseden mezun olduktan sonra iş arayan ancak bulamayan Batuhan, 2016 yılında İş Kur'a başvuruda bulundu. Geçen zaman içinde hem sağlık sorunları hem de işsizlik nedeniyle içine kapanan Batuhan'a şans nihayet gülmüştü.



İŞE BAŞLADI AMA...

Geçen 29 Ocak'ta İş Kur üzerinden Aras EDAŞ'a mülakat için yönlendirilen Batuhan Kara'nın iş hayali gerçek oldu. Bir gün sonra işe giriş evraklarını imzalayan ve evine yakın olması nedeniyle Oltu'ya gönderilen Batuhan Kara, büro memuru olarak çalışmaya başladı. Uzun zaman sonra morali yerine gelen hatta evlilik hayalleri kurmaya başlayan Batuhan Kara, iddiaya göre üçüncü iş gününde Aras EDAŞ İnsan Kaynaklarından arandı. Telefondaki kişi, “İsim benzerliği nedeniyle bir yanlışlık oldu. Biz Olur İlçesinde yaşayan Batuhan isimli kişiyi alacaktık. Bu nedenle çıkışınız verildi” dedi. 

ŞOK EDEN TELEFON... ANNE BENİ MAHVETTİLER!

Geçen 2 Şubat’ta işten çıkarılan ve 200 TL yevmiyesini alan Batuhan Kara büyük üzüntü yaşadı. Kendini eve kapatan ve sürekli ağlayan Batuhan son olarak annesi Mine'ye, “Anne benden ne istediler, beni mahvettiler” dedikten sonra bayıldı. Çağrılan ambulansla önce Oltu Devlet Hastanesine ardından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine getirtilen Batuhan Kara'nın yoğun stres nedeniyle yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı.



İŞ İÇİN TAKIM ELBİSE BİLE ALMIŞ

Oğlunun başına gelenlerden sonra özel bir şirkette çalıştığı Özbekistan'dan gelen baba Veysel Kara, yaşananlara inanamadığını söyledi. Batuhan ile sürekli telefonda konuştuğunu ve işe giriş sürecini kendisine anlattığını belirten baba Kara, “Yavrum işe başlayacağı için çok heyecanlıydı. Uzun zamandır iş arıyordu. Yıllar sonra yüzü gülmüş, ‘baba belki evlenebilirim' bile demişti. Beni de sevince boğmuştu. İş için takım elbise aldı. Ama o takımı ikinci kez giyemedi. İşten çıkarıldıktan sonra beni aradı, ‘Baba beni niye çıkardılar, ben ne yaptım, kendimi öldüreceğim’ diye bağırdı. Sakinleştirmeye çalıştım. Ama çok üzülmüştü. Yıllar sonra düzelen morali bir anda sıfıra inmişti. Benle konuştuktan sonra annesine feryat edip bayılmış ve hastaneye getirmişler. Bende apar topar geldim ve 13 gündür gözlerini açmasını bekliyoruz. Pırıl pırıl yavrumu, çiçeğimi ne hale getirdiler. Keşke hiç işe almasalardı. Gencecik bir fidanın hayalleriyle oynadılar. Adalet önünde hesap verecekler” dedi.

AVUKAT YAPRAK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Batuhan Kara’nın ‘derin koma hali' devam ederken, baba Veysel Kara avukat Adem Yaprak aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Avukat Yaprak, “Ortada çok üzücü bir durum var ve biz bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mahmut Yıldırım 01 Ocak 1970 02:00

    Cem bey çok yanlış düşünüyorsunuz daha yazmayı bilmeyen bir insan gelip burda bu konuya bakması ilginç doğrusu.

  • CEM ORGUÇ 01 Ocak 1970 02:00

    Olabilir Yanı Hata Ama Yuksek Tansıyon Hastası Ve Bobrek Hastalığı Aras Epsaşa Yüklemek Büyük Şaçmalık Ayrıca Aras Epsaşın Çok Koklu Eli Uzun Avukatları Var Bi Şey Omaz Aras Epsasa Yanı Bosuna AvukaT vEKALET ücreti Ödemesinler

  • Karahan 01 Ocak 1970 02:00

    Allahım aynı acıyı onlarada yaşatsın Allahım tez günde iylik şifa versin

  • Mahmut 01 Ocak 1970 02:00

    Ülkenin ne halde olduğunun kisa özeti

  • Akın 01 Ocak 1970 02:00

    Allah şifa versin. Sebep olanlar aynı acıyı çeksin!! Aminnn

  • Mujde 01 Ocak 1970 02:00

    Adalet yerini bulsun insallah sifa verir allahim

  • Alihan Kop 01 Ocak 1970 02:00

    Bu yaşta gencecik çocuğa yaptıklarına bak. Er ya da Geç Bunun hesabını vericeksiniz.

  • Bahar celik 01 Ocak 1970 02:00

    Allahindan bulsunlar sebep olanlar en ağır cezayla cezalandirilsin

  • Bahar celik 01 Ocak 1970 02:00

    Yapanlar yüce mevlâmdan bulsun rabbim şifa versin yavruma

  • Salih Vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    Ey zalimler, gencecik çocuğun hakkını yiyerek kendi adamınızı onun yerine başlatıp, sessiz sedasız işi halledecektiniz öyle mi? İşe başlayıncaya kadar yanlışlığı anlamadınız ama işe başladıktan üç gün sonra mı anladınız? Buna hangi aklı başında insanı inandırabilirsiniz? Sizin hakkınız cehennem. Zalimler için yaşasın cehennem

  • savaş kara 01 Ocak 1970 02:00

    İnşallah en kıssa zamanda bunu yapanlar adalet önüne çıkacaklar

  • fulya 01 Ocak 1970 02:00

    Allah in izniyle iyi olacak o iyi olurken adelette yerini bulacak inaniyorumki bir insanin hayalleriyle oynamak bukadar kolay olmamali hukun katinda verilecek hesabin yani sira sebep olan hrrkesi vicdan katinda allah a birakiyoruzz.allah mazlumlarladir

  • Hakan kara 01 Ocak 1970 02:00

    Gencecik bu yavrumuza sebep olan kişiler hakkın ve adaletin önünde mutlaka hesap verecekler!!!

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Gencecik bu yavrumuza Sebep olanlar hakkın ve adaletin önünde mutlaka hesap verecekler.onun işine son verenin çoçuğu varmı acaba çok merak ediyorum empati yapsın lütfen!!!