Bir de atanımız olacaktı ki!

BB Erzurumspor teknik direktörü Mehmet Özdilek, "Futbolda bir tabir vardır. Atanın ve tutanın iyi olacak" demişti bir süre önce. Adı son zamanlarda Galatasaray ile anılan Boşnak kaleci Sehiç’in çıkan transfer dedikoduları konusunda söylemişti o sözleri Özdilek. ‘’İyi tutanım var benim, kimselere de vermeyi düşünmeyiz’’ derken o Sehiç konusundaki haklılığı Trabzon maçında bir kere daha ortaya çıktı. Bir adam çok adam derler ya. Kaleciler de bir takımda öyle bir şeydir. Hele de bu kaleci, bazı maçlarda gol veya goller yemesine rağmen  yine de güven veren bir kaleciyse eğer. Belki yüzde yüz gol kurtarışları olmadı ama her zamanki gibi yine kendinden emin bir kaleci görüntüsündeydi başarılı file bekçisi. Daha ilk çıktığı Rize maçında o güveni vermişti. Ve o kaleci güveni boşa çıkartmadı, kendisine görev verenleri hiç mahcup etmedi. Trabzon maçından sonra teknik direktör Mehmet Özdilek’in Sehiç’e gidip sarılması, bana göre maça damga vuran fotoğraf karelerinden biri oldu. Zaten konuşan bu fotoğrafı da BB Erzurumspor Taraftar Sayfası’ndan aldım. Hal böyle olunca ister istemez adam şöyle diyor. Madem tutanımız iyi niye iyi bir atanımız yok. Dileriz mevcut imkanlar dahilinde hoca iyi bir atan da bulur çıkartır ve artık bağıra bağıra gelen gol sorununa çözüm bulur, taraftarı rahatlatır..

Bu bir sinyaldir!

BB Erzurumspor Başkan Yardımcısı Zafer Aynalı ile konuştum dün. Trabzon gibi zorluk derecesi yüksek bir maçta rakibe pozisyon vermediklerini, hak ettikleri 1 puanı aldıklarını, hatta galibiyeti kaçırdıklarını söyledi. Bu maç ile Erzurum takımının ligde kalacağının sinyallerinin verildiğini belirten Zafer Aynalı, ‘’Güzel bir hava yakaladık, Allah bozmasın. Özellikle seyircimiz bu maçta inanılmaz iyiydi ve hem oynanan o güzel oyunda hem de alınan 1 puanda büyük rol oynadı. 40 bin kişi kapasiteli o statta bin kişilik o taraftarımızla gurur duyduk’’ diye konuştu, seyirciye teşekkür etti. Gerek zirvede ve gerekse alt sıralarda çok büyük kopmalar olmadığını, her takımın her takımı yenecek güçte olduğu bir lig görüntüsünün verildiğini anlatan Aynalı, ‘’Düşünsenize, oynayacağımız üç maçı kazanmamız, rakiplerimizin de kaybetmesi halinde tam 5 basamak birden yukarı çıkıyoruz. Bu olmayacak bir şey değil’’ dedi. Bu arada halen daha sponsor arayışlarının devam ettiğini kaydeden Zafer Aynalı, Şenyurt Cağ kebap Şirketi’nin sadece Trabzon maçı için forma reklamı verdiğini belirtti, kapılarının sponsorlara açık olduğuna yeniden vurgu yaptı.

Buzda da VAR!

Futbolda uygulamaya bu sezon konulan VAR uygulamasının bir benzeri de buz pateninde var. Türkiye Buz Paten Federasyonu tarafından yurt dışından satın alınan bir bilgisayar sitemi sayesinde sürat pateni yarışlarında derecelendirme ve hatalar anında değerlendiriliyor. Geçen hafta sonunda Palandöken Buz Pateni Salonu’nda yapılan Türkiye Şampiyonasında uygulanan sistem sayesinde sporcuların yarış esnasındaki dereceleri ve hakem hataları anında bu sistem sayesinde belirlendi. Gerek antrenörler ve gerekse yarışmacı sporcular, yapılan hataları ve alınan dereceleri anında kamera görüntüleri ile izleme imkanına sahip oldular. Bu uygulama sayesinde artık sürat pateni yarışlarında itirazlar da sona ermiş oldu..
--

Zirveye hem yapıştı, hem yakıştı!

Haberiniz var mı yok mu bilmiyorum ama Palandöken Belediyesi Voleybol takımı filede adeta destan yazıyor. Türkiye Erkekler 1.liginde şampiyonluk mücadelesi veren Palandöken Belediyesi Voleybol takımı, lige bir başladı pir başladı. G.Saray patentli kurt antrenör Aykut Lale nezaretinde seriye bağlayan Palandöken kartalları, 4’de 4 yaparak zirveye oturdu. Şaka gibi ama geçen yıl kümede kalmayı kıl payı garantileyen Palandöken takımı şu anda lig lideri. Geçen hafta içinde grubun güçlü ekiplerinden Malatya BŞ Belediyesi Voleybol takımını 3-1 yenen Erzurum temsilcisi, hafta sonu da Sungurlu deplasmanında 3-0’lık bir skora imza atarak ‘’Bekle bizi Efeler ligi’’ mesajını verdi. Bu hafta sonu Cumartesi gün saat 14.00’de Şanlıurfa temsilcisi Haliliye Belediyesi’ni konuk edecek olan Palandöken takımını zorlayan tek ekip Sorgun Belediyesi takımı görünüyor. Sizi bilmem ama bir sezon süper lig olarak bilinen Efeler Liginde mücadele eden Palandöken takımı o zaman da böyle maçları seriye bağlamış, bir üst lige öyle çıkmıştı. Başta Belediye Başkanı Orhan Bulutlar olmak üzere, Kulüp Başkanı Zafer Bülent Engin’i, idareci, antrenör ve sporcuları göz kamaştıran bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.