Spor Haber Girişi : 08 Ekim 2019 20:30

Bir 'Çetin' iştir o iş!

Bir 'Çetin' iştir o iş!
Hayrettin Aksoy ile Coşkun Birdal, Erzurumspor’un yakın tarihte en çok gol atan oyuncularındandır.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Hayrettin Aksoy ile Coşkun Birdal, Erzurumspor’un yakın tarihte en çok gol atan oyuncularındandır. Golcü kimlikleriyle iz bırakan bu oyuncular, oynadıkları dönemlerde takımlarına katma değer sağlamış, gol sıkıntısı diye bir sorun yaşatmamış, yöneticilerini başka golcü bulalım diye bir arayışa sokmamışlardır. Bu her iki oyunculara son dönemlerde Mehmet Albayrak’ı da dahil edebiliriz. Onun da BB Erzurumspor’un 1.lige çıkmasında golleriyle önemli katkıları olmuş, dikkati çeken bir santrafor olmuştur. Ama Erzurum’dan geçen bir golcü, bir santrafor var ki o başkaydı. Bambaşkaydı.. O bir sezon oynadığı zaman bile grubunda gol kralı olmayı bile başarmış kral bir golcüydü. Öyle ki Kayserispor’dan gelmiş, bir maçta Erzurumspor adına 6 gol kaydetmiş, tarihe geçmiş, tüm Türkiye’ye adından sözettirmiş biriydi. Yakından da tanırdım, o dönem çalıştığım Türkiye Gazetesi’nde haberini yapmışlığım çoktur. O’nun adı Çetin Aktaş’tı.

Sezon başı geçen sezon yaşanan gol sorumunu kökten çözsün diye transfer edilen Pote’nin Altınordu maçında kaçırdığı net pozisyonları gördüm de aklıma geldi Çetin! Leblebi gibi gol atmazdı belki o Çetin ama Erzurumspor’un gol sorununa geldiği 1987-1988 futbol sezonunda çare olmuştu. Sanıyorum toplamda 26 gol atarak gol kralı olmuş, tüm ikna çalışmalarına rağmen oyuncu sezon sonu Erzurum’dan ayrılmış, Sökespor’a gitmişti. Necati Güllülü’nün başkanlığı döneminde Erzurum’a gelmişti ve Sebahattin, Levent, Abdullah, Abdüsselam, B.Fatih, Mahmut, Mustafa, Kamil, Ufuk gibi bana göre efsane o kadroda yeralmıştı. O dönem Erzurum’un genel kaptanı olan sevgili Lütfettin Çapadağ ağabeyle dün Çetin’i konuştuk biraz, ikimiz de ‘’öyle bir golcü daha gelmez!’’ görüşünde birleştik.

Pep Guardiola Barcelona’yı çalıştırırken ‘’En büyük amacım Messi’yi dünyanın en iyi futbolcusu yapmaktı, ama o beni dünyanın en iyi antrenörü yaptı’’ demiştir. Gol atmak maharet ister. Golcü özeldir. Başarılı bir takımda diğer oyuncular yıldızsa, golcü kuyruklu yıldızdır. Elbette ki her santrafor her maçta gol atacak diye bir şey yok ama ne yazık ki son yıllarda Erzurum futbol takımında golcü problemi bayağı bir çekiliyor ve adı ne olursa olsun gelen kim olursa olsun o derde çare bulunamıyor. Elbette ki Pote tanınmış, rüştünü ispat etmiş bir golcü. Ama işte o Pote şu an itibariyle o derde çare bulamamış görünüyor, yakınmalar da o yüzden. Dileriz Pote kendine gelir ve takımının o en çok ihtiyaç duyduğu gol sorununu kısa sürede çözer. Zira Eyüp Topal adlı bir Erzurum taraftarının dün facebook’da paylaştığı şu paylaşım kalıcı olur: Hayaller Mercedes, gerçekler Şahin!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Selim AZTEKİN 01 Ocak 1970 02:00

    Yukarıdaki poster eğer yanılmıyorsam 1987-1988 sezonuna ait, ben hayatımda ilk defa Erzurumsporu o zaman bir Adanaspor maçında seyretmiştim ve Erzurumspor Adanasporu 2-0 yenmişti ve içime Erzurumspor sevdası o gün düşmüştü. Gelgelelim Çetin Aktaş'a o süper bir golcü idi, bir maç anımı burada yazmak isterim benim bildiğimi kadarıyla Çetin Erzurumsporda oynadığı zaman zarfından hep maça ilk onbirde çıkmıştı fakat bir Orduspor maçında sahaya yedek olarak çıktı, Erzurumsporun ve Orduspor maçı 1-1 devam ediyordu ve maça son dakikalarda giren Çetin 90'ıncı dakikada attığı golle Erzurumspor maçı 2-1 kazandı. Bu maç benim için unutulmaz maçlardandır. Gene Çetin ile ilgili bir olay yazmak istiyorum Türkiye'de genellikle bir maçta en çok gol atan oyuncu olarak hep Tanju Çolak bilinir ama bu yanlıştır. Çünkü Erzurumspor Niğdespor ile yaptığı ve Erzurumsporun 7-0 kazandığı maçta Çetin tam 6 gol atarak bu unvanı ele geçirmiştir. Bu haberi yapan VEDAT REFAYELİ ABİMDEN BU HUSUSUN GAZETELERİN SPOR ARŞİVLERİNDEN ARAŞTLIRILARAK ÇETİN'İN BU UNVANININ TESCİL EDİLMESİNİ SAĞLAMASIN İSTERİM.

  • LÜTFETTİN ÇAPADAĞ 01 Ocak 1970 02:00

    TEŞEKKÜRLER SAYIN VEDAT REFAYELİ GERÇEKTEN YAZDIĞINIZ GİBİ O DÖNEMDE KURMUŞ OLDUĞUMUZ TAKIM MÜKEMMEL BİR KADROYA SAHİPTİ İNANIN O KADRO ŞİMDİKİ SÜPER LİGDE OLSA KAFAYA OYNAR O DÖNEMİ̇N ERZURUMSPOR TARAFTARLARI HALEN BU TAKIMI KONUŞUYORLAR O DÖNEMDEKİ YÖNETİM KURULUMUZ TARAFTARLARIMIZ VE FUTBOLCULARIMIZ ŞAMPİYONLUK İÇİN KENETLENMİŞTİ NE YAZIKKİ LİG BİTİMİNDE ADANASPOR AZ BİR PUAN FARKI İLE LİGİ BİRİNCİ BİZDE İKİNCİ BİTİRMİŞTİK SAYIN REFAYELİ BU GÜZEL YAZINIZ BENİ ESKİLERE GÖTÜRDÜ ÇOK MUTLU OLDUM ERZURUM DIŞINDA YAŞASAMDA GÖNLÜMÜZ HEP MEMLEKETİMİZ ERZURUMDADIR GEÇEN SEZON HAKLARINI YENİLEREK KÜME DÜŞÜRÜLEN TAKIMIZ BU SEZON İNŞAALLAH TEKRAR SÜPER LİGE ÇIKACAKTIR BEN İNANIYORUM BB ERZURUMSPORUMUZA SONSUZ BAŞARILAR DİLERİM

  • Dadaş25 01 Ocak 1970 02:00

    Gol atmak için forveti besleyecek bir orta saha lazım barcadaki messi milli takımda neden oynayamıyor futbol giderek değişiyor taktiksel ve oyunsan anlamda bence bu yazınızda bunları düşünmeden yazdınız

  • Kulkanıcı 01 Ocak 1970 02:00

    Transmarkete gir bi bak adamın erzurum kariyeri yok hani varsa neden yazmıyor 26 gol iyice bi araştır bence ...