Bölge Haber Girişi : 16 Nisan 2010 01:33

Bingöl: Özal'ın yeri hala doldurulamadı!..

Bingöl: Özal'ın yeri hala doldurulamadı!..
Demokrat Parti GİK Üyesi Vahit Bingöl, Anavatan Partisi'nin kurucusu ve 8'nci Cumhurbaşakanı Turgut Özal'ın yerinin hala doldurulamadığını belirtti..
Erzurum Ajans-Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu Üyesi Vahit Bingöl, Anavatan Partisi'nin kurucusu ve doğal lideri Turgut Özal'ı unutmayacaklarını, yerinin aradan geçen yıllara rağmen doldurulamadığını belirtti.
 
DP Genel İdare Kurulu Üyesi Bingöl, Turgut Özal'ın 16. ölüm yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ülkenin bugün gelinen noktasında başta Atatürk olmak üzere onun gibi ileriyi gören, çaplı ve cesaret sahibi liderlere her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu kaydetti. Bingöl, "Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana devam eden bazı iç ve dış meselelere Özal zamanında parmak basıldı ve el atıldı. Bürokrasideki başarı çizgisini siyasette de devam ettiren Özal, 'Benim iki gömleğim var; biri bayramlık, diğeri idamlık' diyerek girişimci, büyük reformcu tavrını ortaya koymuştur. Toplumun çeşitli kesimleriyle, çocuklarla, gençlerle, sanatçılarla, sporcularla ilişki kurmasını becerebilen ender kişilerden biri olmuştur Turgut Özal. Bazıları onun bu tavrını taklitten öteye gidememişlerdir hiçbir zaman. Türk toplumunun Atatürk'ten sonra yetiştirdiği uluslararası lider ve siyasetçi nitelemesini de yapabiliriz onun için" diye konuştu.

 
Bingöl, daha sonra şunları kaydetti:"Onu sevmeyenlerin bazı sebepleri vardı. Çünkü o halka yakın olan, açıkça halktan yana olan bir liderdi. Onun kafasında devlet, bir hizmet aracı idi, bir baskı aracı değil. Halkının moral değerlerini yakından bilen, modernlikle dindarlığı bağdaştırmış, demokrat bir liderdi. İnanç kimliğiyle evrensel değerleri uzlaştırdı; Türk milletine iman, özgürlük ve bilimin ışığında kendi kapasitesini keşfetme imkanını yeniden sağladı. Pratik zekasının ve sezgilerinin açtığı yolda kararlılıkla yürüdü ve cumhuriyet dönemi Türk siyasetinin geleneksel tarzını ve rotasını ciddi ölçüde sarsmış bir lider olarak ayrıldı aramızdan.
 
Ekonomide, yönetimde ve siyasette yaptığı devrim diyebileceğimiz zihniyet ve uygulama değişiklikleriyle yıllardan beri durağanlığın esiri olmuş, adeta kendi içine kapanmış, açıklıktan ve şeffaflıktan korkar hale gelmiş, kompleksleri altında ezilen Türk insanını kendine getirmiş, önünde yeni ufuklar açmıştır. Ne yazık ki ondan sonra bu geniş görüşün devamı getirilememiş ve hızla geriye gidilmiştir. Tarihimizin büyüklüğünü gösterdi ve bu büyük tarihten alacağımız güçle 21. yüzyılda büyük işler başarabileceğimizi işaret etti.
 
Turgut Özal 'tarihe ve Allah'a hesap vereceğini' bilerek yaşadı. Yaşadığı süre içinde oluşturduğu felsefeden yeni bir insan, lider bir ülke ve dünyada kendine yakışan yeri almayı başarmış bir Türkiye çıkarmaya çalıştı. Gelecek nesillerin kendisini daha iyi değerlendireceğine, hakkını teslim edeceğine inanıyor, 'Beni daha sonra anlayacaklar' diyordu. Bugün ölüm yılında yapılan konuşmalar, yazılan yazılar, yaptıklarına sahip çıkmalar, söylediğinin çıkmaya başladığının bir göstergesidir. Anlaşılmaya ve bıraktığı mirasın bilincine varılmaya başlandığı söylenebilir. O, en çok ihtiyacımız olduğu zamanda geldi. Bazıları kabul etmeseler dahi, bu ülkede yaşayan herkes, onun yaptıklarından bir pay aldı ve ona şükran borçları var."

"Hayatta iken söylediklerine karşı çıkanlar, fikirlerine destek olmayanlar, şimdi birçok konuda onu haklı görüyorlar ama ne yazık ki iş işten geçti" diyen Bingöl, "Çünkü, yaşarken onu anlamaya gayret etmedik. Hatta öne attığı bazı fikirlerinden dolayı onu suçladık bile. Eğer anlayabilseydik, sağlığında onu bu kadar hırpalamazdık. Değerini bilirdik. Yaşarken sövmek, öldükten sonra övmek çelişkisine düşmezdik. Yerini dolduramadığımız, ufuklu bir devlet adamını kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah rahmet etsin" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.