Bölge Haber Girişi : 06 Mart 2010 17:24

Bingöl: Apo imralı'da zihniyeti mecliste!..

Bingöl: Apo imralı'da zihniyeti mecliste!..
Demokratik Parti (DP) GİK Üyesi Vahit Bingöl, Türkiye'de 80 yılda yapılanların büyük çoğunluğunun ANAP ve DP iktidarları zamanında yapıldığını ifade ederek, 'Türkiye'nin 80 yılında biz varız'dedi.

Erzurum Ajans-Demokratik Parti (DP) GİK Üyesi Vahit Bingöl, Türkiye’de 80 yılda yapılanların büyük çoğunluğunun ANAP ve DP iktidarları zamanında yapıldığını ifade ederek “Türkiye’nin 80 yılında biz varız” dedi.
ANAP ve DYP’nin birleşmesinin ardından DP olarak Erzurum İl Teşkilatınca ilk toplantı bugün yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan DP İl Başkanı Hikmet Uç, birleşme süreci ve sonrasında ki çalışmaları hakkında bilgi verdi.
DP GİK Üyesi Vahit Bingöl, ise Türkiye’de 80 yılda yapılanların büyük çoğunluğunun ANAP ve DP iktidarları zamanında yapıldığını ifade etti. Bingöl, esnafın kepenk kapattığını ve zor bir dönemde bulunulduğunu belirterek, “İşveren açısından önemli avantajlar sağlayan 5084 sayılı teşvik yasasının süresi uzatılmalı. Ama şu ana kadar, bu konuda bir gelişme yok ve kimseden ses çıkmıyor. Süre uzatılmazsa ciddi sıkıntılar ortaya çıkar” dedi.
Bingöl, AK Parti’nin açılıma yanlış başladığını kaydederek, “Parti olarak açılıma karşı değiliz ama, yürütülen bu şekline karşıyız. Açılım bitmiştir. Bugün Apo’nun kendisi İmralı’da zihniyeti meclistedir” diye konuştu.
Bingöl, ANAP Lideri Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar’ın ANAP ve DYP birleşmesi konusundaki çabalarının ardından bu yıl gerçekleşen her iki partinin DP çatısı altında toplanması olayının seçmenin arayışlarına da tercüman olduğunu ifade etti.
Türkiye’de 80 yılda yapılanların büyük çoğunluğunun ANAP ve DP iktidarları zamanında yapıldığını ifade eden Bingöl, “Türkiye’nin iç ve dış borcu 226 milyar dolar idi. Son 7 yılda 225 milyar dolar borçlandılar. 356 milyar dolar da özelleştirme geliri, bunların toplamı 260 milyar dolar eder. ANAP ve DP iktidarları döneminde yapılanlar ortada, bunlar 260 milyar dolarla ne yaptılar?. Duble yollar yaptık diyorlar. Bunlar sadece geçmişten kalan yolları genişlettiler” diye konuştu.
ANAP ve DP’nin halkın karşısına yeni bir ruh ve ekiple çıktığını anlatan Bingöl, “Biz rahmetli Özal’ın dediği gibi halka hizmeti hakka hizmet bilen, Demokrat Parti’nin “Yeter artık, söz milletindir” düsturlarını kendine şiar edinen bir partidir. DP, yine hizmete talip. Alternatif yok, kime oy verelim diyenler. Alternatif DP’dir.”şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.