Bölge Haber Girişi : 29 Aralık 2010 16:56

Bin 500 Liraya savaşacaklar!..

Bin 500 Liraya savaşacaklar!..
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde en az 3, en fazla 10 yıl görev yapacak sözleşmeli erlere bin 500 TL maaş ödenecek
Erzurum Ajans-Terörle etkin mücadele için planlanan profesyonel ordu bünyesinde "paralı asker" dönemini başlatacak "sözleşmeli er" çalışması tamamlandı. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Sözleşmeli Er ve Erbaş Yasa Taslağı"nın Başbakanlığa sevk edildiğini açıkladı. Buna göre, sözleşmeli erlik için 15 aylık zorunlu vatani görevini tamamlayanlar başvurabilecek.

2 BİN LİRAYA KADAR YÜKSELECEK
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde en az 3, en fazla 10 yıl görev yapacak sözleşmeli erlere bin 500 TL maaş ödenecek. Operasyona çıktıklarında maaşlarına tazminat da eklenecek. Böylece ödenecek para 2 bin liraya kadar yükselebilecek. Maaşlar enflasyona göre artacak.

Muharip sınıftan olacak sözleşmeli erlerden ilk etapta terörle mücadelenin yoğun olduğu bölgelerde faydalanılacak.

10 YIL KESİNTİSİZ GÖREV
İhtiyaca göre her birlikte görevlendirilebilecek sözleşmeli erlerin sayısının 50 bine kadar çıkarılabileceği belirtiliyor. 10 yıl kesintisiz görev yapan erlere 60 bin TL tazminat ödenecek. Teröristle mücadele edecek sözleşmeli erlerin tecrübelerinden cezaevlerinde de faydalanılacak.

İLKOKUL MEZUNU OLMA ŞARTI
Görev sürelerini tamamlayan rambolar, cezaevlerinin dış güvenliğinden çekilen jandarmanın yerini alarak, bu alanlardaki koruma görevini üstlenecekler. Dağda görev yapmak isteyen erler arasından ağırlıklı olarak bekarlardan seçim yapılacak. En az ilkokul mezunu olma şartı aranan erler Isparta Dağ ve Komando Okulu'nda 3 ay eğitim aldıktan sonra birliklerine teslim olacaklar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.