Bölge Haber Girişi : 23 Aralık 2010 14:51

Biathloncular Kandilli'yi test etti!..

Biathloncular  Kandilli'yi test etti!..
Erzurum spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Biathloncularda iki gün boyunca Kandilli'de test yarışlarında ter döktüler ve hedefe ateş ettiler

Erzurum Ajans-Erzurum spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Biathloncularda iki gün boyunca Kandilli’de test yarışlarında ter döktüler ve hedefe ateş ettiler.

Kandilli beldesindeki biathlon pistinde gerçekleştirilen yarışlara, biathlon A takımı ve EYOF takımından erkek ve bayan toplam 24 sporcu katıldı. Büyük çekişme içinde geçen yarışlarda çok sayıda hakem ve federasyon temsilcisi görev yaparken, Kandillili gençler ve öğrencilerde yarışlara büyük bir ilgi göstererek sporculara destek verdi. Sporcular biathlon sahasında kar olmaması nedeniyle asfalt yolda tekerlekli kayakla koşu yapıp, silahlarını hedefe doğru ateşlediler.

Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Biathlon Branş Sorumlusu Okan Gültekin, yaptığı açıklamada, yarışların, 26 Ocak-7 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum'da gerçekleştirilecek olan 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Spor Oyunlarından önceki son test yarışı olduğunu söyledi.

A TAKIM VE EYOF TAKIMI YARIŞTI

Gültekin, Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalara, A Milli takım ve bir alt grup olan EYOF takımından sporcuların katıldığını vurguladı. Aynı zamanda 25. Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde son prova niteliği taşıyan test yarışlarının güneşli ve açık bir havada geçtiğini belirten Gültekin, test yarışı olduğu için kayakçıların, tekerlekli kayakla kar olmayan pistte yarışabildiklerini, ancak 2011’de pistte mutlaka kar olması gerektiğini söyledi.

Gültekin, “Amacımız Oyunlarda görev alacak personelimizin görev yerlerinin tamamen belirlenmesi ve eğitimlerinin tamamlanması üzerine kuruldu. Şu anda burada bayan ve erkek 24 sporcumuz var. Bu sporcularımızın içerisinde World Cup'a katılmayı hak etmiş çok değerli sporcularımız da yer alıyor. Ayrıca Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarına gidecek sporcularımız da var” diye konuştu.

UNIVERSIADE ESNASINDA KAR OLUR

Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Biathlon Sorumlusu Okan Gültekin, bölgede kar olmaması sebebiyle sporcuların tekerlekli kayakla mücadele ettiklerini belirterek, “Tekerlekli kayakla yapılan biathlon, Uluslararası Biathlon Federasyonu'nun kurallarında olan bir faaliyet. Biz test yarışlarımızı kar olmadığı için kar üzerinde yapamadığımızdan dolayı, bu eksiği tekerlekli kayakla gidermeye çalışıyoruz. Şu ana kadar yaptığımız test yarışlarında daha önce kar üzerinde test yapma imkanımız olmadı. Bu ikinci test yarışımızdır. Ancak Oyunlar döneminde kar yağmazsa, böyle bir imkan söz konusu olmuyor. Çünkü kurallar gereği kayakla birlikte yapılmak zorunda. Ama suni kar sistemi var. Ayrıca o dönemde Erzurum koşullarında kar olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kandilli’de yapılan ve büyük çekişmelere sahne olan Biathlon Yarışlarında Erzurum’dan da Milli kayakçı Oğuzhan Çimen yer aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.