Bölge Haber Girişi : 15 Aralık 2009 01:05

BESYO'dan 2011 için özel tasarım!..

BESYO'dan 2011 için özel tasarım!..
Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO)'ya, çift başlı kartal figürlü tırmanma duvarı yapılıyor.Doç. Dr. Mustafa Bulat tarafından tasarlanan tırmanma duvarı, 2011 Kış Oyunları için de, önemli bir görsel eser olacak.
Erzurum/(GHA)-Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü tarafından, Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’na çift başlı kartal figürünün bulunduğu tırmanma duvarı yapılıyor. Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bulat, çift başlı kartalın, Anadolu’da yerleşen Hititler ve Selçuklular, gibi medeniyetlerin simgesi olduğunu belirterek, bu figürün, Erzurum için olduğu kadar, Türkiye’nin başka illeri için de, büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Üniversite kampus alanında inşa edilen ve yüzde 30’luk kısmı tamamlanan tırmanma duvarı, daha şimdiden gözleri kamaştırırken, Doç. Dr. Bulat, gövdesini önümüzdeki günlerde tamamlamayı planladıkları eserin, 2011 Kış Oyunları’na yetiştirileceğini kaydetti.

TIRMANMA DUVARI, KİREMİTLİKTEPE’DEN GÖRÜNECEK

Doç. Dr. Mustafa Bulat, 2011 Kış Oyunları kapsamında kullanılacak olan Kiremitliktepe’deki Atlama Kuleleri’nden bile şimdiden görülmeye başlanan çift başlı kartal figürüne sahip tırmanma duvarının, üniversitenin ve BESYO’nun simgeleri arasına gireceğini belirtti. 30 metre yüksekliğindeki tırmanma duvarının, üçayaklı bir kaide üzerinde doğu ve batıya bakan 2 kartal başından müteşekkil olacağını kaydederek, çalışmanın daha şimdiden büyük bir merak uyandırdığını dile getirdi.
Çift başlı kartal figürünün, Atatürk Üniversitesi kampus girişinde de kullanıldığını hatırlatan Doç. Dr. Mustafa Bulat, Selçukluların, Orta Asya’dan aldıkları bu simgenin, güç ve kuvveti sembolize ettiğini belirterek, “Kartalların bir başının batıya, diğer başının doğuya bakıyor olması, tarih içerisinde her iki yöne de hakimiyeti ifade etmektedir. Çalışmayı 2011 Kış Oyunları’na kadar tamamlamış ve kullanıma hale getirmiş olacağız.” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.