Türkiye Haber Girişi : 13 Temmuz 2017 13:46

Beşiktaş saldırısını planlayan hain yakalandı

Beşiktaş saldırısını planlayan hain yakalandı
İstanbul Valisi Şahin, Beşiktaş'ta düzenlenen terör saldırısını planlayan teröristin yakalandığını açıkladı.
Erzurumajans-İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beşiktaş'taki terör saldırısının organizatörünün yakalandığını açıkladı. Operasyon polis kamerasına yakalandı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Valiliği'nde İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile birlikte terör operasyonlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, operasyonuyla ilgili bilgi veren İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İl Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele ekipleri ve Milli İstihbarat Teşkilatımız işbirliğiyle yürütülen yürütülen çalışmalar sonucu  bölücü terör örgütünün özel kuvvetler hücresini ilimizde sansasyonel eylem yapacağı bilgisi alındı. Bu bilgi üzerin yapılan çalışmalar sonucu İstanbul ilimizde   ilimizde 13 ilçede 105 adres ile Ankara, Diyarbakır, Hakkâri ve Kocaeli İllerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 44 şahıs yakalanarak gözaltına alındı" dedi.

DOLMABAHÇE BOMBACISI KADIN YAKALANDI 

Vali Şahin, "Yapılan incelemede bu 44 kişiden birinin Beşiktaş Stadyumu patlamasında organizatör olarak görev alan ve orada keşifte bulunduğu bombalı araç içerisine son anda binip firar eden kadın terörist olduğu belirlendi. Bir başkasının da Vezneciler'de çevik kuvvet personelinin bulunduğu otobüsü saldırıda görev alan kadın terörist olduğu belirlendi"  diye konuştu. 

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ 

Operasyonlarda ele geçirilen mühimmata ilişkin de konuşan Vali Şahin şunları dile getirdi: "Üç iş yerinde, dört ayrı depoda aramada 1 adet komutalı anahtar sistem, 2 adet saatli elektronik devre, toplam 161 kilo çeşitli derecede tahribat gücüne sahip patlayıcı (Amonyum Nitrat, Amonyum Sulfat, RDXH MX, TNT ve PENT htiva eden) 66 metre infilak fitili, 2 adet elektrikli kapsül, 3 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 5 kurusıkı, 2 7,65 tabanca, 2 pompalı tüfek, 1 adet havalı tüfek, 959 adet değişik çapta fişek, 3 hücum yeleği, 1 dürbün, 1 adet leşker olarak tabir edilen kıyafet ve çok sayıda örgütsel doküman ile dijital malzeme ele geçirilmiştir."

BEŞİKTAŞ VE VEZNECİLER SALDIRILARI

10 Aralık 2016'da oynanan Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Park çevresinde meydana gelen bombalı saldırıda 39'u emniyet mensubu, 46 kişi şehit oldu, 243 kişi de yaralandı.

Beşiktaş'taki saldırıdan yaklaşın altı ay önce İstanbul Vezneciler'de de yine TAK tarafından üstlenilen başka bir bombalı intihar saldırısı gerçekleşmişti. 7 Haziran 2016 tarihli saldırıda 5'i polis memuru toplamda 12 kişi şehit olmuş, 36 kişi yaralanmıştı.

DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.