Erzurum Haber Girişi : 03 Haziran 2020 13:15

Ben de istifa ederim...

Ben de istifa ederim...
Erzurum Havalimanı pist işinin bu yıl da yetiştirilemeyeceği endişesini taşıyan Vali Okay Memiş’in açıklamalarına bir destekte TÜRSAB’dan geldi. Kuzeydoğu Anadolu Başkanı Kürşat Özeken, “Perişan olduk. Bu yıl da bitmezse ben de istifa ederim” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile geçen Pazartesi günü havalimanında yapılan çalışmaları yerinde incelemiş ve müteahhit firmayı Bakanlığa şikayet etmişti.

Vali Memiş’in kamuoyunda büyük yankı uyandıran, “Bir tane kamyon, iki tane uyduruk iş makinası… Yine yetiştiremeyecek bu firma. Hiç bir şekilde güvenmiyorum. Geçen sene bizi perişan ettiler. Bu sene de burası bitmezse ben Valilik mesleği yapmam, ben istifa ederim. Utancımızdan sokağa çıkamayız, böyle bir rezalet olur mu?” açıklamalarına TÜRSAB da destek verdi.

ZARAR EN AZ 20 MİLYON

Bir yılı aşkın zamandır bitirilemeyen havalimanı pisti nedeniyle 50’yi aşkın uçak seferinin iptal edildiğini anımsatan TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Başkanı Kürşat Özeken, turizmci ve acentelerin en az 20 milyon liralık zarara girdiğini belirtti. Süreci en başından takip eden Vali Okay Memiş’e destek veren Özeken, “Valimiz yerden göğe kadar haklı. Bizim ana işimiz uçak bileti satışı. Geçen yıl yaşadıklarımızdan sonra bu yıl da bilet satamaz ve mağdur olursak başkanlık ya da iş yapmaya gerek yok. Ben de istifa ederim” dedi.

ÖNÜMÜZDE FIRSAT VAR AMA…

Kış sezonunun başlamasına 5 ay kala Pandemi nedeniyle özellikle kayak turistlerinin, yurt dışı yerine iç pazarı tercih edeceğini kaydeden Başkan Özeken şöyle dedi. “Hem acenteler hem turizmciler şimdiden çalışmaya başladı. Palandöken - Konaklı için tur paketleri oluşturuldu. Kayak turistleri Bulgaristan Bansko ya da Alpler yerine iç piyasayı tercih edecek ki bu Erzurum için çok büyük bir fırsat ama havalimanındaki belirsizlik bizi şimdiden düşündürüyor.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Memleket sevdası 01 Ocak 1970 02:00

    Pist neden yetişmiyor acaba acaba onur bey bunun suçluları kim.