Belediyelerin karla imtihanı!

Kırk yılın başında kar yağan bir ilde belediye bocalarsa bu son derece anlaşılır bir durumdur. Ancak yılın yedi-sekiz ayı kış olan Erzurum'da aynı durum olursa, haklı olarak herkes "pes yani" der!
Kaç günden beri yakından takip etmeye çalışıyorum, Erzurum'un tüm cadde ve sokakları adeta kar'a ve buza terkedilmiş gibi... Misal; başta Dadaşkent olmak üzere, bazı semtler var ki sanırsınız, belediye kavramı onların kıyısından dahi geçmemiş.
Şehrin göbeği de çok farklı değil. Hele Cumhuriyet Caddesi'nden çıkın da arka cadde ve sokaklara girin, göreceksiniz ki tam bir felaket. Kaldırımlarda yürümek adeta cambazlık gerektiriyor.
Yerde yirmi santim kalınlığında buz!
Hal böyle olunca yayalar da nispeten daha temiz olan caddeyi sokağı kullanıyor. Bu durumda da yayalarla taşıtlar arasında esaslı bir itiş kakış yaşanıyor.
Sayın Başkanlar!
Hiç kusura bakmayın, bu kış dördünüz de çuvalladınız. Şayet bahara kadar böyle devam ederse yandığımızın resmidir.
Gelinen nokta şudur:
Karla mücadelede sınıfta kaldınız.
Selametlik Ersan Gemalmaz böyle durumlar için, "Allah yağdırdı, Allah kaldırır" derdi. Zahir siz de aynı görüştesiniz ki, şehrin kar ve buza teslim olmasını, derin bir tevekkül içinde izliyorsunuz!
Karla mücadele işini özel sektöre ihale etmekle, tüm sorumluluktan kurtulduğunuza inanıyor olacaksınız ki, merak edip şehrin encamına nazar etmiyorsunuz!
Eskiden olsaydı, seçim öncesinde belediyeler ahalinin gözünü boyamak için bir yıl boyunca vermediği hizmeti, bir kaç hafta içinde sunardı. Maşallah siz kendinizi öyle bir aşmışsınız ki, yalancıktan da olsa ahaliye şirin gözükme çabanız dahi yok. Çatıların saçakları adam boyunu aşan buz sarkıtlarından geçilmiyor, cadde ve sokaklar diz boyunu aşan kar yığınlarıyla dolu ve kaldırımlar ise sanki buz paten sahasıdır!
Haydi Erzurumlu, enine de kay boyuna da!
Başkanların keyfine diyecek yok...
Nasılsa AK Parti'nin adı yetiyor, nasılsa kimse seçimde adaya filan bakmıyor! İşin başında Tayyip Bey varsa gerisi teferruat!
Bizim birbirinden acar başkanlarımız işin sırrını çözmüşler!
Siz dua edin yarım yamalak da olsa çöpleriniz alınıyor, tıbben içilmesi sakıncalı da olsa musluklarınızdan su akıyor, saati ve güzergâhları günlük değişiyor olsa da belediye otobüsleri çalışıyor!
Şükredin oturun aşağı! Az daha kızdırırsanız bu kaliteli hizmetlerden de mahrum kalırsınız!
İnsan kar'dan ve buzdan da şikâyet eder mi canım...
Dişinizi sıkın, bahara çok bi zaman kalmadı. Buzlar çözüldüğünde siz de rahatlarsınız, belediyeler de!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ENSAR 01 Ocak 1970 02:00

    çOK güzel yazmışsınız Belediye sadece cumhuriyet caddesine çalışıyor aka sokaklara hiç bakmıyor sadece görünen yerleri alıyor Belediye başkalarında rahatlık var resmen Yakutiye belediyesi resmen sınıfta kaldı