Bölge Haber Girişi : 14 Mayıs 2010 18:34

Baykal'ın evinde kritik zirve!..

Baykal'ın evinde kritik zirve!..
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'la evinde yaklaşık bir saat süren ikili bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ''Baykal yönetimin üzerinde anlaştığı isme destek verecek'' dedi.

Erzurum Ajans-Adı CHP'nin 22-23 Mayıs tarihinde yapılacak  kurultayında genel başkan adayları arasında geçen Kemal Kılıçdaroğlu, eski  Genel Başkan Deniz Baykal ile bir araya geldi. Baykal'ın evindeki görüşme yaklaşık bir saat sürdü. 

BAYKAL UZLAŞMADAN YANA

Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, uzun ve yararlı bir görüşme yaptıklarını, yalnız son günlerdeki gelişmeleri değil ülke gündemine ilişkin değişik konuları da değerlendirdiklerini belirtti.

Kurultay sürecini de görüştüklerini belirten Kılıçdaroğlu, Baykal'ın kendisine “değişim ve uzlaşmadan yana olduğunu, ilk gün söylediği sözlerin bugün de arkasında durduğunu” ifade ettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Eğer bir değişim ve uzlaşma olursa, uzlaşmanın özelikle altını çizdi Sayın Genel Başkan, çünkü bu süreçte parti içinde bir çatışmanın, bir ayrışmanın doğru olmadığını, eğer uzlaşmayı parti kadroları sağlarsa bu bağlamda kendisinin de destek vereceğini ifade etti. Kendisinin sorumluluğunun da bu bağlamda önemli olduğunu ifade etti. Ben de kendisine teşekkür ettim.”

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin “aday mısınız” soruları üzerine de “Arkadaşlar, partinin yönetim kadrolarında bir uzlaşmanın bir birlikteliğin olmasını Sayın Baykal özellikle vurguladı. Bu çerçevede partimizin sayın yöneticilerinin üst kadroların, partinin tabanıyla tavanı arasında bir uzlaşmanın olması gerektiği ifade edildi. Bunlar tabii önemli. Biz bu süreçte bir çatışma, bir ayrışma olmasını istemiyoruz. Eğer partinin kendi kültürüne uygun olarak kendi felsefesine, kendi tarihsel geçmişine uygun olarak bir aday üzerinde uzlaşılırsa bu adaya Sayın Baykal da destek vereceğini ifade etti.”

'TARTIŞMALARA GİRMEK İSTEMİYORUM' 

Parlamentoda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ile yaptığı görüşmede, partideki gelişmelerle ilgili bilgi aktardığını söyledi.

Deniz Baykal'ın kurultaya katılmayı düşünmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sayın Baykal, partide bir değişim istediğini, ancak bunun uzlaşma içerisinde olması gerektiğini söyledi” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığına kendisinin aday olup olmayacağı yönündeki soruya da “Ben de bu konuda söylediğim ilk noktadayım. 'Ben ortaya çıkacağım aday olacağım' diye bir şey yok. Bu partinin kurulları, gelenekleri, yönetim organları var. Bunlar karar verirler. Bizler partiliyiz. Bizler de bu kararlara uyarız. 'Ben genel başkan adayı olacağım-olmayacağım' tartışmalarına girmek istemiyorum” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın da partinin uzlaşmayla bir genel başkan adayı belirlemesi halinde, o adaya destek verebileceğini, partide ayrışma, bölünme istemediğini söylediğini ifade etti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.