Bay Başkan siz ne yaptınız?

Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Genel Koordinatörlük görevini yürüten Bekir Korkmaz'a tepki göstermiş. Bay Hınıslıoğlu, “Herkesin fedakarca görev yaptığı bir organizasyonda sadece bazı sivil toplum örgütlerinin ön plana çıkarılması doğru değil” demiş.

İyi demiş, hoş demiş... ETB'nin yıllanmış başkanı...  

Bununla da kalmamış. Açıklamasını süslu laflarla sürdürmüş Bay Başkan...

Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz’ın, Erzurum’da bazı sivil toptum örgütlerinin Kış Oyunları’nda yaptığı çalışmaları ön plana çıkarma çabasında olduğunu, bu durumun da kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik olduğunu belirtmiş.

'Bizi niye unuttun' demeye getirmiş lafı ama!...

Hızını alamamış Bay başkan, devam etmiş:

 “Kış Oyunları’nın öncesi ve sonrasında Erzurum’da yediden 70’e herkesin fedakarlık gösterdi. Ancak kamu kurumları ile sivil toplum örgütlerinin yaptığı destekler göz ardı edilerek, sanki koskoca bir organizasyon biri Koordinatörlük olmak üzere iki sivil toplum örgütünün destekleriyle yapıldığı gibi bir hava estirilmeye çalışılıyor. Yapılan bu talihsiz açıklamanın zamanının ise Kış Oyunları yapıldıktan yaklaşık 1 ay sonra yapılması akıllarda soru işareti oluşturmaktadır. Kış Oyunları, Erzurum’da bulunanlarca benimsenmiş ve herkes kendi imkanları doğrultusunda destek vermiştir. Gelinen bu aşamada halk, ticari işletmeler ve kamu kurumlarınca yapılan çalışma ve özverilerin görmezden gelinmesi, bu şekilde kamuoyuna yansıtılmaya çalışılmasını anlamak mümkün değil. Erzurum’un her yönüyle yüz akıyla çıktığı bu organizasyonda yapılanları görmezden gelmek, şehir insanına yapılacak büyük bir haksızlık olduğu kanaatindeyim. 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda Genel Koordinatörlük görevini yürüten Bekir Korkmaz’ın yaptığı bu açıklamaları Borsa Yönetim Kurulu olarak büyük bir esefle kınıyoruz.”

Aynen ajanslara düşen açıklaması  Bay başkanın bu sözler... Moda tabirle 'tırnak içinde' bende zaten 'tırnak' içinde alıntıladım köşeme..

Şimdi Erzurum Ajanı olarak Bay Başkan'a soruyorum?

Erzurum Borsası'nın yıllanmış başkanı, bu organizasyon süresince bu kentin en köklü Sivil Toplum Örgütü olarak siz ne yaptınız?

Hele bir anlat da biz de bilelim!...

Ortada bir haksızlık varsa, saçımıza kına yakmayız adamsak bizde, hep birlikte kınarız o zaman kınanacakları!... 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.