Bölge Haber Girişi : 24 Aralık 2009 16:18

Başsavcısı'ndan arama açıklaması!..

Başsavcısı'ndan arama açıklaması!..
Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, yaptığı yazılı açıklama ile Erzincan'da Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyonla ilgili basın organlarında yayınlanan haberlerin doğru olmadığını savundu.
Erzurum Ajans- Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, yaptığı yazılı açıklama ile Erzincan'da Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyonla ilgili basın organlarında yayınlanan haberlerin doğru olmadığını savundu. Mahkemece boş arama kararı verildiğine yönelik iddiaların gerçekçi olmadığını dile getiren Başsavcı Sinan Kuş şunları kaydetti:

"Bir kısım yazılı ve görsel basında Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen bir mahkeme kararında ilgili yasanın öngördüğü "aramanın nedeni, aranacak kişi, arama yapılacak yer ve diğer adresler" gibi zorunlu bilgilerin yer almadığı, hatta aranılacak şüphelilerin isim ve adreslerinin bulunduğu bölümün boş olduğu, adeta "boş arama kararı" verildiği yönünde gerçeği yansıtmayan iddiaya dayalı haberler yer almıştır. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi Üyeliği tarafından 18/11/2009 tarihli ve 2009/785 sayılı karar ile "El Koyma ve Arama kararı verilmiştir. Hakim tarafından verilen bu kararın usul ve kanuna uygun olduğu görülmektedir. Bu kararda boş bırakıldığı belirtilen isim ve adreslerin, konunun hassasiyetine ve gizliliğine binaen delil karartma durumunun önüne geçilmesi açısından isim ve adreslerin üzeri kapatılarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızca 18.11.2009 günü saat 11.34'te kurumlar arası çatışmaya sebebiyet vermemek, ilgili makamın nezaketin bilgilendirilmesine yönelik olarak Erzincan Merkez komutanlığına faks çekilmiştir. Görevli Cumhuriyet Savcıları da faksın çekilmesini müteakip Erzincan'a hareket etmişlerdir. Daha sonra anılan karar aslı Erzurum Cumhuriyet Savcıları tarafından gerek Erzincan Merkez komutanlığı görevlilerine ve gerekse de arama mahallinde bulunan şüpheliler ile şüpheli temsilcilerine gösterilmiştir. Bilahare de mahkeme kararının icrası yine Cumhuriyet Savcılarının katılımı ile Merkez Komutanlığı görevlileri ve Erzincan 3. Ordu Komutanlığı Askeri Savcısı ile birlikte yerine getirilmiştir".

Başsavcı, makamında basın mensuplarına yazılı olarak yaptığı açıklamanın ardından, basında yer alan isim ve adres bilgileri tümüyle kapatılarak Merkez Komutanlığına fakslanan karar ile gizlilik sebebiyle isim ve özel kısımların kalemle kapatıldığı karar örneklerini dağıttı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.