Bölge Haber Girişi : 14 Mayıs 2010 14:40

Başsavcı Cihaner'in yargılanması!..

Başsavcı Cihaner'in yargılanması!..
Erzin can Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde yargılanmasına devam edildi.

Erzurum Ajans-Erzin can Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde yargılanmasına devam edildi.
Cihaner ve avukatlarının katıldığı duruşmada Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner davasıyla ilgili olarak, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen dava dosyalarının, birleştirme kararı beklenmeden kurye ile Daireye gönderilmesine karar verdi.
Yargıtay 11. Ceza Dairesi ayrıca, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in ''Ergenekon terör örgütü üyesi olmak'' suçlamasıyla yargılandığı dava dosyasını 11. Ceza Dairesi'ne göndermeyen ve verdiği cevabi yazıda yazışma ve nezaket kurallarına aykırı davranan Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi yetkilileri hakkında Adalet Bakanlığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
Yargıtay'da görülen dava sırasında Ergenekon Tertibine Karşı Dayanışma Grubu olarak nitelendiren bir grup eylem yaparak Cihaner'e destek verdi. Davaya Cihaner'in anne ve babası ve yakınlarının yanı sıra YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, Sincan Hakimi Osman Kaçmaz, YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Ağaoğlu gibi isimler de katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.