Siyaset Haber Girişi : 24 Kasım 2014 13:38

Başkan Yeşilyurt'tan Öğretmenler Günü mesajı

Başkan Yeşilyurt'tan Öğretmenler Günü mesajı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Erzurumajans-AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yeşilyurt mesajında; "Öğretmenlik, insanlık tarihindeki belki de en eski ve en soylu meslektir. Çünkü mevkisi ve makamı ne olursa olsun, bir toplumda hayatın tüm alanında görev yapacak değerli beyinlerin hepsi de son tahlilde öğretmenlerin eğitim ve yetiştirmesinin ürünüdür. Yeni Türkiye Yolunda Bilim ve teknolojinin en üst düzeyde yaşandığı günümüzde uygarlık ve çağdaşlaşma yolunda öğretmenlerimizin üstlendiği bu kutsal görev ve sorumluluk bilinci, geleceğimizin en büyük güvencesi olacak, milli kültür ve medeniyetimizin ışıklı kalesi, ancak fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin omuzlarında yükselecektir. Öğretmenlerimiz bize sadece bilginin kendisini değil, ahlakını da öğretirler. Ahlaktan, erdemden ve irfandan yoksun kuru bilginin, insanlığa huzur ve mutluluk yerine yıkım ve acılar getirdiğini öğretirler. Öğretmenlerimizin sorunlarını gidermeyi ve daha iyi eğitim verebilmeleri için bütün gücümüzle çalışmayı siyasetteki varlık nedenlerimizden saydığımızı ve bu konuda büyük bir kararlılık ve iradeye sahip bulunduğumuzu bilhassa belirtmek isterim. Çünkü toplumun mutluluğunun öğretmenlerimizin mutluluğuyla doğru orantılı olduğu, siyaset şuurumuzun şaşmaz öğelerindendir. Yurdumuzun dört bir yanında her türlü zorluğa ve sıkıntıya göğüs gererek yavrularımıza vatan, millet ve bayrak sevgisini aşılayan; sevgi, saygı, hak ve adalet gibi değerleri davranışa dönüştüren, bilim ve teknolojinin gerektirdiği gelişmelere ayak uydurabilen nesiller yetiştirilmesinde kuşkusuz öğretmenlerimizin çok büyük emekleri ve gayretleri bulunmaktadır. Bundan dolayı öğretmenlerimize karşı duyduğumuz minnet ve şükran duygularımızı devamlı canlı tutmak zorundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik ünvanının verildiği bu anlamlı günde, ebediyette intikal etmiş olan eğitimcilerimizi, ayrıca ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü olması vesilesiyle, bizleri yetiştiren ve bizlere emek harcayan öğretmenlerimize saygı ve sevgiler sunuyor, bütün öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın Öğretmenler Günü'nü en içten duygularla tebrik ediyorum." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.