Erzurum Haber Girişi : 22 Kasım 2014 19:06

Başkan Sekmen'in Öğretmenler Günü mesajı

Başkan Sekmen'in Öğretmenler Günü mesajı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Eğitim, toplulukları çağdaş uygarlık düzeyine yükselten vazgeçilmez bir araçtır. İşte bu önemli toplumu inşa etme faaliyetini öğretmenlerimiz yürütmektedir. Bu nedenle yarınlar adına umut bağladığımız asıl güç eğitim gönüllüleridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; kurduğu Cumhuriyetin ilelebet yaşamasının ve muasır medeniyet seviyesini yakalamasının, öğretmenlerimizin yetiştirecekleri 'fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillere bağlı' olduğunu belirtmiş, bu düşüncesini 'Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir' veciz sözleriyle de ifade etmiştir." Türkiye'nin yarınlarını eğitecek olan öğretmenlerin üstlendiği göreve dikkati çeken Sekmen, şöyle devam etti: "Bugünün yönetenleri olarak ne yaparsak yapalım, çağdaşlık yarışını kazanmanın anahtarı öğretmenlerin elindedir. Çünkü, sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkartacak ve ülkenin hizmetine sunacak kişiler muallimlerdir. O nedenle çocuklarımızın ve gençlerimizin; düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknoloji üretebilen, köklü medeniyetimize sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerine özen göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, saygı ve şükranlarımı iletiyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.