Kültür-Sanat Haber Girişi : 09 Ağustos 2018 19:15

Başkan Sekmen Türk Oyunlarını tanıttı

Başkan Sekmen Türk Oyunlarını tanıttı
“Türk Oyunları Erzurum’dan Yükselir” sloganı ile, 10-12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Erzurum Türk Oyunlarının basın lansmanı yapıldı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-“Türk Oyunları Erzurum’dan Yükselir” sloganı ile, 10-12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Erzurum Türk Oyunlarının basın lansmanı yapıldı. 

Geçmişten bugüne kahramanlık hikâyeleri ile birlikte anılan ve geleneksel değerlerimize sahip çıkmak konusunda tüm Türkiye’ye örnek olan Erzurum, hafta sonu önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Dünya Etnospor Konfederasyonu, İstanbul Okçular Vakfı ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun destek verdiği Erzurum Türk Oyunlarının basın lansmanı renkli görüntülere sahne oldu. Türk kültürünün önemli simgelerinden olan çapan kıyafeti giyinen ve börk takan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, iki gün sürecek olan oyunların tanıtımını yaptı. Aziziye Yolu üzerinde kurulan dev platformda gerçekleştirilecek olan oyunların kentin tanıtımına önemli katkı sunacağını belirten Başkan Sekmen, geleneksel Türk sporlarını yaşatmak ve sonraki nesillere bırakmanın çabası içinde olduklarını söyledi. 



OYUNLARDA NELER OLACAK?

Atlı sporlar, güreş, okçuluk ve atlı cirit gibi Türk kültürünün en ilgi çeken spor türlerini içine alan Türk Oyunları etkinliğinde; Aba güreşi, Mas güreşi, Kara Kucak güreşi gibi özel karşılaşmaların yanı sıra Kök Börü müsabakaları da gerçekleştirilecek. Aşkale Yolu’nun 6. Kilometresinde yer alan Erzurum Geleneksel Spor Oyunları alanında buluşacak sporcu ve davetliler oldukça heyecanlı müsabakaları izleme fırsatı bulacaklar. Çocuklara yönelik gösteriler ve el sanatları atölye çalışmasına da yer verilen renkli organizasyonda, akşamları geleneksel Erzurum eğlencelerinden örnekler sunan Kısır Gecesi ve Konser Ekibi de yer alacak. Pek çok kültürel etkinliğin yer alacağı bu buluşma, izleyicilere geleneksel sporları tanıma fırsatı sunarken, gençler için de bu sporlarla tanışma ve belki de geleneksel sporlarla uğraşma ilhamı sunacak.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sedat lacin 01 Ocak 1970 02:00

    Sekmen başka işin yokmu allah aşkına sen gel bakki halk senden isyan etmiş