Siyaset Haber Girişi : 28 Ocak 2017 14:00

Başkan Öz: Efkan Ala, FETÖ ile mücadelenin sembol ismidir

Başkan Öz: Efkan Ala, FETÖ ile mücadelenin sembol ismidir
FETÖ ile mücadelede sembol isimlerden biri olan Efkan Ala'nın öteden beri bazı kesimleri rahatsız ettiğini belirten AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, son günlerde ortaya atılan iddiaların bu hazımsızlığın bir neticesi olduğunu söyledi.
Erzurumajans-FETÖ ile mücadelede sembol isimlerden biri olan Efkan Ala'nın öteden beri bazı kesimleri rahatsız ettiğini belirten AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, son günlerde ortaya atılan iddiaların bu hazımsızlığın bir neticesi olduğunu söyledi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 15 Temmuz darbe girişiminin Sahil Güvenlik Komutanlığı ayağına yönelik açtığı davada, sanıkların iftiralarla sevilen isimleri gözden düşürme çabası içine girdiklerini belirten Başkan Öz, "Hakkında üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen dönemin Sahil Güvenlik Komutanı Hakan Üstem, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Okluk Koyu'nda tatil yapacağını dönemin İçişleri Bakanı olan Sayın Efkan Ala'dan öğrendiğini iddia ediyor. Bu, ihaneti 15 Temmuz gecesi ile tescillenmiş Üstem'in iftirasından başka bir şey değildir. Konuyla ilgili Sayın Ala da gerekli açıklamayı yapmıştır" dedi.

"HAİN ÜSTEM'İ SAYIN ALA GÖREVDEN ALMIŞTI!"

15 Temmuz ihanetinin yaşandığı gece dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Erzurum'da bulunduğunu hatırlatan AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, "Darbe girişiminin yaşandığı gün Sayın Efkan Ala'yı saat 21'20 uçağıyla Ankara'ya yolcu ettik. Havaalanında bulunanlar arasında ben de vardım. Bu demek oluyor ki olayların başladığı saatte Sayın Ala'nın uçağı havadaydı. Şimdi hainlerden biri çıkmış FETÖ ile mücadelede sembol isimlerden biri olan Efkan Ala'yı karalayarak bu bataklığın içine çekmeye çalışıyor. Buna asla müsaade etmeyiz. Zaten iftirayı atan kişiyi görevden alan da Efkan Ala değil miydi? Bu da gösteriyor ki iftiranın sebebi hazımsızlıktır" diye konuştu.

ALA, TWITTER ÜZERİNDEN YALANLAMIŞTI

Söz konusu iddiaların basında yer almasının ardından twitter üzerinden bir açıklama yapan dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala, şunları söylemişti: "Cumhuriyet Gazetesinde yer alan Odatv internet sitesine de taşınan 'Okluk Bilgisi Ala'dan' haberi tamamen gerçek dışı ve yalandan ibarettir. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımız tatilini bahsi geçen Okluk Koyunda yapmamıştır. Dolayısıyla gerçekle alakası olmayan bir bilginin tarafımdan herhangi bir kimseyle paylaşılması da söz konusu değildir. Ayrıca haberde yer alan dönemin Sahil Güvenlik Komutanı da 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesi tarafımdan görevden uzaklaştırılmıştır."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.