Siyaset Haber Girişi : 13 Mart 2017 19:45

Başkan Öz: Demokrasi sınavında sınıfta kaldılar

Başkan Öz: Demokrasi sınavında sınıfta kaldılar
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Almanya, Hollanda, Danimarka ve Avusturya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin demokrasi sınavında sınıfta kaldıklarını belirtti.
Erzurumajans-16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesinde çalışmalara hız vererek ziyaretlerde bulunan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Almanya, Hollanda, Danimarka ve Avusturya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin demokrasi sınavında sınıfta kaldıklarını belirtti. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin de oylanacağı halk oylaması öncesinde sahaya çıkan siyasi partilerin vatandaşlara ziyaretleri devam ediyor. AK Parti Erzurum İl Teşkilatının iki ayı aşkın sürdürdüğü referandum gezilerinde bu defa ki durağı oto sanayi esnafı oldu. Beraberinde Ali Kemal Şahintürk, Abdurrahman Tekintongaç, İsmail Gülesin, Enver Mutlu, Nejdet Yaylalı ve Mustafa Ören ile birlikte esnafı gezerek sorunları dinleyen referandumda evet oyunun önemini anlatan Başkan Mehmet Emin Öz ve yönetim kurulu üyelerinin gündeminde Avrupa ülkelerinde Türk vatandaşlarına yönelik uygulanan şiddet ve çifte standartlar vardı. Esnafında Avrupa ülkelerine karşı oldukça öfkeli olduğu gözlenirken Türk hükümetinden yaptırımlar bekledikleri dile getirildi.

"Çifte standartlar kabul edilemez"

Almanya, Hollanda, Danimarka ve Avusturya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin demokrasi sınavında sınıfta kaldığına işaret eden Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, bundan sonra muhatabından gelen özrün bile yeterli olmayacağını dile getirdi. Tüm dünyanın gözünün önünde cereyan eden bu çifte standartların ve demokrasi dışı müdahalelerin kabul edilemez olduğunu dile getiren İl Başkanı Öz, "Tüm dünya ağzını açarak seyretti. Ne var ki Türkiye'de ki sözde insan hakları ihlallerini her fırsatta dile getirmekten geri kalmayan Avrupa'nın sus pus kalmasını kınamak bir yana gerçek dostları tanımak anlamında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da dikkate alması gerekir. Bu yaşanan olaylarla 16 Nisan referandumunun önemini bir kez daha anlıyoruz. Kudurmuş köpek sürülerinin üzerimize gelmeleri davamızdan geri döndüremez" diye konuştu.

Esnafımızın sorunlarına vakıfız

Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, yaptıkları referandum gezileriyle aynı zamanda halkın sorunlarını yerinde görmek anlamında da istifade ettiklerini söyledi. Esnafın öncelikle olarak kentsel dönüşüm kapsamında sanayi sitesinin istimlak etmesi noktasında beklentileri dile getirildi. Demirciler Dernek Başkanlığı Zekai Kaplan'ın da öncülüğü ile esnafın bir araya getirilerek 16 Nisan tarihindeki referandumda Anayasa maddeleri hakkında bilgiler verildi. Esnafın sorunlarının çözümünde de ellerinden gelen tüm gayretleri göstereceklerini de söyleyen Başkan Öz, "Hiç şüphesiz ekonominin en önemli ayağı olan esnafımızın sorunları mevcuttur. Her gezimizde farklı sorunlar ile birlikte çözüm önerileri geliştiriyoruz. Bunları not alıp en kıza zamanda beklentilerine cevap vermeye çalışacağız" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.