Siyaset Haber Girişi : 12 Mart 2017 17:20

Başkan Öz: 12 Mart yeniden dirilişin adıdır

Başkan Öz: 12 Mart yeniden dirilişin adıdır
Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor.
Erzurumajans-Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. 

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, kurtuluş günü ve Milli marşımız İstiklal Marşının kabulünün 99. yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda son günlerde meydana gelen Avrupa'da ki Türk düşmanlığına atıfta bulundu. Almanya ve Hollanda başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin Türkiye'nin içişlerine kavuşmak gibi bir vazifeyi üstlendiğine dikkat çeken İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 12 Mart tarihinde olduğu gibi Erzurum'un nezdinde Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinde olduğuna vurgu yaptı.

Tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Erzurum için 12 Mart 1918 tarihinin dönüm noktalarından birisi olduğunu anlatan Öz, "Ülkemizin ve bölgemizin düşman işgalinden kurtuluşu olan bu günler aynı zamanda acının, kederin uzun süre yaşandığı, gözyaşının dinmediği zamanlardır. Ama yine bu dönemler, Anadolu insanının onurunu, gururunu, vatan sevgisini, kahramanlıklarını göstermesi açısından da önemlidir ve tarihe not düşülecek niteliktedir. Bu sene Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılını idrak etmekteyiz. Bu kutlamalar hemen hemen ülkemizin her ilinde gerçekleştirilmektedir. Burada önemli olan bu kutlamaları yaparken tarihin derinliklerine gidebilmek, o yıllarda yaşanan acıları anlayabilmek ve bu acılardan ders çıkarabilmektir" dedi.

"Büyük güçlerin düşmanları çok olur"

1916 yılında Rus işgali ile Erzurum halkının zorluklarının ve bağımsızlık mücadelesinin başladığını hatırlatan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, "O gün bizlere bu acıları yaşatan küresel güçler geçen 99 yıllık süre zarfında da boş durmamış, insanlarımızın huzurunu bozmak için akla hayale gelmeyen yöntemlerle bizi birbirimize düşürmek için uğraşmış, güçsüz düşürmek, dünya sahnesinden silebilmek için çaba sarf etmişlerdir. Bu önemli günlerimizi ah vah ederek değil, dersler çıkararak yad etmeli, kutlamalıyız. Bizler o kötü günleri hayal dahi etmek istemeyiz. O halde güçlü olmak zorundayız. Birbirimize kenetlenmek, ülkemizi güçlü, insanımızı mutlu, yarına güvenle bakabilen bireyler haline getirmeliyiz. Yarınlar için çalışmalıyız, üretmeliyiz. Geçmişimizden dersler alarak gençlerimizi eğitmeli, yenidünya ya çok iyi hazırlamalıyız. Zira bilindiği gibi artık savaşlar bilgi, güç ve ekonomi üzerinden yapılmaktadır" açıklamalarında bulundu.

"İstiklal Marşımız bağımsızlık andımızdır"

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un her biri satırını özenle derlediği İstiklal Marşımızın TBMM'de Milli marş olarak kabulünün 96. yıldönümünde olduğunu hatırlatan Başkan Öz, 12 Mart'ın aynı zamanda Erzurum'un kurtuluşu ile aynı tarihlere denk gelmesinin de ayrı bir gurur olduğuna dikkat çekti. İstiklal Marşı'nın milletin ruhunun tezahürü olduğunu söyleyen Öz,"Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, tamamıyla milli duygularla kaleme aldığı bu marşta aslında Türk Milletinin bağımsızlık tutkusunu da dile getirmiştir.Hiçbir prangayı kabul etmeyen bu millet İstiklal Marşı ile çok iyi anlatılmıştır. Merhum şairimize de bu vesile ile Allah'tan rahmet dilerim" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.