Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Başkan Küçükler`den teröre tepki

Başkan Küçükler`den teröre tepki
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Bebeklere dahi kurşun sıkacak kadar canileşen PKK terör örgütü, lanetlemenin bile hafif kalacağı hain bir saldırı daha düzenlemiştir.
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Bebeklere dahi kurşun sıkacak kadar canileşen PKK terör örgütü, lanetlemenin bile hafif kalacağı hain bir saldırı daha düzenlemiştir. 24 vatan evladının şehit edildiği melun saldırı, yüreğimizde derin bir yara açmış, milletimiz tarifi mümkün olmayan bir acıya gark edilmiştir.” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Hakkari’nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde güvenlik güçlerine yönelik olarak eşzamanlı gerçekleştirilen terör saldırıları dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Küçükler, son zamanlarda şiddetini giderek artırmaya başlayan hain saldırıların, Bitlis Güroymak’tan sonra çirkin yüzünü Hakkari’de bir kez daha gösterdiğini hatırlatarak, “Eli kanlı terör örgütü, milletimizin dik ve kararlı duruşu karşısında hezimete uğramış, bunun bir sonucu olarak, gerçekleştirdiği hain saldırıların şiddetini artırmıştır. Bu alçak saldırılardan maalesef bir yenisi Hakkari’de gerçekleştirilmiş, 24 vatan evladımız şehit edilmiştir. Yüreğimize ateş düşüren ve necip milletimizi büyük acılara gark eden bu alçak saldırıyı lanetliyorum. Eli kanlı terör örgütü PKK ve tüm destekçileri, şunu iyi bilmelidirler ki; ateşle oynuyorlar. Çünkü milli birlik ve beraberliğimizi bozma amaçlı olarak karşımızda duran bu terör belası, mutlak surette bertaraf edilecek, toprağa düşen her vatan evladının hesabı, eli kanlı terör örgütünden tek tek sorulacaktır.” diye konuştu.

Türkiye’nin, son yıllarda kaydettiği mesafeyle bulunduğu coğrafyada hâkim bir güç haline geldiğinin altını çizen Başkan Küçükler, bu durumun, bölge üzerinde geleceğe yönelik bir takım planlar kuran ülkeleri rahatsız ettiğini belirterek, “Eli kanlı terör örgütü PKK da, işte bu planların bir parçasıdır. Güvenlik güçlerimizin azmi, milletimizin dik duruşu ve birlikteliği, altını çizerek ifade ediyorum; her türlü planı ve tuzağı bozacak güçtedir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.
Küçükler, “Hain saldırıda şehit düşen güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet niyaz ediyor, aileleri, eş, dost ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Bu derin acıyı tüm varlığıyla yüreğinde yaşayan necip milletimizin başı sağolsun” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.