Bölge Haber Girişi : 06 Mart 2010 00:38

Başkan Küçükler'den soykırım tepkisi!..

Başkan Küçükler'den soykırım tepkisi!..
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde 'Ermeni soykırımı' iddialarının tanınmasını öngören tasarının kabulünün ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler açıklama yaptı.

Erzurum Ajans-ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde, ‘Ermeni soykırımı’ iddialarının tanınmasını öngören tasarının kabulünün ardından Erzurum’dan ilk tepki Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’den geldi.  

Başkan Küçükler, "Türk ulusunu işlemediği bir suçla itham eden bu tasarıyı kınıyoruz. Tasarıyı destekleyenler, tarihi gerçekler ve tarihçiler arasındaki konuyla ilgili fikir ayrılıklarını görmezden gelerek siyasi gerçekler ile yanlış ve haksız bir tutum benimsemişlerdir. Bu kararın Türk halkı nezdinde hiçbir itibarı ve değeri yoktur.”dedi.

 

Tasarının, 1915 olaylarına ilişkin olarak içerdiği somut tarihi hataların yanı sıra, tamamen tek yanlı bir yaklaşımla hazırlandığına dikkat çeken Başkan Küçükler yaptığı açıklamada şöyle dedi:

 

“Türkiye, Birinci Dünya Savaşı sırasında Anadolu halkının tümünün yaşadığı acı olayların tarihçiler tarafından önyargısız biçimde ve bilimsel yöntemlerle, tarihi kaynak ve arşivlere dayanılarak incelenmesi gerektiğine inanmaktadır. Siyasetçilerin tarihçilerin alanına yönelik müdahaleleri her zaman olumsuz etkiler yaratmıştır. Bu kararı esefle karşılıyor ve kınıyorum. Kararın Türk halkı nezdinde hiçbir itibarı bulunmamaktadır."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.