Siyaset Haber Girişi : 08 Mayıs 2012 15:30

Başkan Küçükler Köşke çıktı

Başkan Küçükler Köşke çıktı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttüğü Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) heyetiyle birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etti.
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttüğü Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) heyetiyle birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etti. Görüşmeye Birlik Başkanı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Birlik Yüksek Danışma Kurulu ile Yönetim Kurulu’ndaki belediye başkanları katıldı. Heyeti sıcak ve samimi ortamda karşılayan Cumhurbaşkanı Gül, “TDBB, Türk dünyasında bilgi ve hizmet transferinde çok önemli bir görev üstleniyor. Yapacağınız çalışmalar ve organizasyonlarda destek vermeye hazırım’’ dedi.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde Erzurum’u temsil eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, TDBB heyetiyle birlikte Çankaya Köşkü’ne çıktı. Köşk’te gerçekleşen ziyarette Birlik eski başkanlarından Yüksek Danışma Kurulu Üyeleri Nihat Zeybekçi, Erol Kaya ve Birlik Genel Sekreteri Mustafa Başkurt da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, heyetle yakından ilgilendi.

ÇANKAYA KÖŞK’ÜNDE BİR SAAT GÖRÜŞTÜLER

Samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmede Birlik Başkanı Karaosmanoğlu, birliğin tarihçesi, yapısı, üye belediyeler, oluşan yeni yönetimle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Gül’e detaylı bilgi aktardı. Yaklaşık bir saat süren görüşmede Cumhurbaşkanı Gül, birliğin çalışmaları ile yakından ilgilendi.
Türk dünyasında kardeşlik, birlik ve beraberliği geliştirici çalışmalar yapmak istediklerini aktaran Karaosmanoğlu, birliğin halen 18 ülkeden binin üzerinde üyesi bulunduğuna değindi. Anlatılan bilgileri dikkatle dinleyen Cumhurbaşkanı Gül, bu tür birliklerin başarısının iletişimden geçtiğine dikkat çekti.

GÜL’DEN BAŞKAN VE YÖNETİMİNE TEBRİK

Kısa süre önce Birlik Başkanlığı’na seçilen Karaosmanoğlu ile yönetimindeki belediye başkanlarına başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Gül, “TDBB’nin Türk dünyasının yanı sıra Balkanlar, Rusya bölgesi ve Filistin’le de ilişkiler içinde bulunması memnuniyet vericidir. Siyaset ve hizmetin temel noktaları yerelden başlar. En önemli hizmet diyalog ve karşılıklı iletişim olacaktır. TDBB’nin Türk dünyasındaki belediyeler arasında bilgi ve hizmet transferini en iyi şekilde sağlayacağına inanıyorum’’ ifadesini kulandı.

ERZURUM’DAN KÖŞK’E SELAM GÖTÜRDÜ

Görüşmede Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e özel bir ilgi gösteren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzurum’un halini-hatırını sormayı da ihmal etmedi. Cumhurbaşkanı Gül, Erzurum’daki turizm faaliyetleri ve kar durumuna ilişkin olarak Başkan Küçükler’den bilgi alırken, Başkan Küçükler de, Gül’e Erzurum halkının selamını iletti. Başkan Küçükler ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Oltu Taşı tespih hediye etti.

KÜÇÜKLER: İŞBİRLİĞİ VE YARDIMLAŞMA ÖNEMLİ…

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yurt içi ve yurt dışındaki belediyelerin, kültür ve medeniyetin geniş mirasını dikkate alarak işbirliği ve yardımlaşma içerisinde olmaları gerektiğini belirtti. Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin, teknik alanlar başta olmak üzere belediyeler arasında işbirliğini geliştirmek, kent ve kent yönetimlerinin sorunlarının belirlenmesi ve çözüm yolları oluşturulması gibi önemli bir sorumluluk yüklendiğini anlatan Küçükler, bu süreçte tarihi ve kültürel mirasın korunmasının da, başlıca misyon olduğunu dile getirdi. Küçükler, “Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde kent yönetimi ve kent kültürü konusunda yeni modellerin araştırılması ve geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapılacak. Çünkü uluslararası arenada ülkelerimizi ve şehirlerimizi temsil etmek, dünya şehirleriyle boy ölçüşmek için ortak bir akılla hareket etmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.