Bölge Haber Girişi : 12 Ağustos 2010 12:48

Başkan Küçükler evet oyu istedi!..

Başkan Küçükler evet oyu istedi!..
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, köy ve esnaf ziyaretlerinde vatandaşlardan 12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliği referandumunda evet demelerini istedi.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, köy ve esnaf ziyaretlerinde vatandaşlardan 12 Eylül’de yapılacak Anayasa değişikliği referandumunda evet demelerini istedi.

Köy ziyaretlerinde referandumun yalnız kendilerinin değil halkın meselesi olduğunu belirten Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “İnanıyorum ki, 12 Eylülde haksızlığa uğrayan, canı yanan ve zulüm gören insanlar evet diyecek” dedi. Referandumun 26 maddelik bir değişim olacağını aktaran Başkan Küçükler, “Bir takım adaletsizliğin hukuksuzluğun ortadan kaldırılması gerekiyor. Kadınlarımızı, özürlülerimizi koruyacak maddeler de bu yasada yer alıyor. Bir yerde haksızlık ve hukuksuzluk varsa orada yargı olmalı. Bir şeyin hukuksuz olup olmadığına yargı karar vermelidir. Bir takım insanlar 12 Eylülde işkence görmüş. Haksız yere birçok insan asılarak hayatına son verilmiştir. Bir dönemde hukuksuzluğun en alası yapıldı. Referandumdan sonra yeni anayasa maddeleri ile bu haksızlıklar ortadan kalkacak. Bu referandum ileriye dönük bir mesajdır ve gelecek nesille hitap edecektir.” diye konuştu.

Taşmağazalar da esnaf ile bir araya gelen Başkan Küçükler, burada da referandum çalışmalarını sürdürdü.

Anayasa değişikliği ile ilgili yapılacak olan referandum hakkında bilgilendirmede bulunup vatandaşın görüşlerini alan Başkan Küçükler, “Türkiye’de demokrasinin tam anlamıyla yerine oturabilmesi için referandum da evet denmesi gerekiyor.” dedi.

Pakette demokrasi, bireysel özgürlükler ve insan hakları gibi konularda önemli değişiklikler yapıldığını sözlerine ekleyen Başkan Küçüktler, vatandaşlardan destek istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.