Bölge Haber Girişi : 02 Şubat 2010 16:05

Başkan Küçükler Erzurumspor için ne dedi?..

Başkan Küçükler Erzurumspor için ne dedi?..
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurumspor'un mücadele ettiği 2. Ligde iki hafta üst üste maça çıkmadığı için 3. lige düşmesine en fazla kendisinin üzüldüğünü söyledi.

Erzurum Ajans- Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurumspor'un mücadele ettiği 2. Ligde iki hafta üst üste maça çıkmadığı için 3. lige düşmesine en fazla kendisinin üzüldüğünü söyledi.

Futbolu çok sevdiğini, hem büyükşehir belediye başkanı olarak hem de bir Erzurumspor taraftarı olarak çok üzüldüğünü söyleyen Başkan Küçükler, Erzurumspor maçlarını Erzurum'un yanı sıra deplasmanda da takip etmekten her zaman büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Erzurumspor'un yaşadığı sıkıntılı günlerde imkanları ölçüsünde her zaman destek olmaya gayret ettiğini ve son 3 yılda en fazla desteği veren kurum olduklarını dile getiren Başkan Küçükler, son umut ortak akıl toplantısında alacaklıların samimi olmamasının iyi niyetlerle başlatılan girişimi sonuçsuz bıraktığını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurumspor konusunda her zaman sorumluluk aldığını ve hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadığını anlatan Başkan Küçükler, "Sezon başından beridir devam eden sıkıntıların çözümü için lig arasında ortak akıl toplantısı yapma kararı aldık. Sayın valimizi de nezaketen bu toplantının içine dahil ettik. Ancak yapılan toplantı çok iyi niyetlerle başlamasına rağmen alacaklıların orada verdikleri sözleri ve taahhütleri yerine getirmemesi hiç istemediğimiz ve arzu etmediğimiz bu sonucu ortaya çıkardı. Yaklaşık bin kişi bu toplantıda bir araya geldi. Ancak bu toplantıdan sonra alacaklılarla ilgili taahhütler gerçekleşmeyince Erzurumspor 3. lige düştü. Bu hiç kimsenin arzu etmediği bir durumdur. Ancak bugün önümüzdeki dönemde ne yapılabilir bunun yapılması konusunda el birliği yapmamız lazım" diye konuştu.

Bugün yaşanan sıkıntıların süper lig döneminden başladığını dile getiren Başkan Küçükler, "Son 2-3 sezondur kulüpte yaşanan sıkıntılar bizim desteğimiz ile aşıldı. Ancak gelinen noktada bizim tek başına bu işi götürmemizi mümkün kalmıyordu. Biz bu süreçte elimizden geldiği kadar ciddi anlamda destek olduk. Bugün artık geçmişle ilgili tartışmaların bir tarafa bırakılarak takımı yeniden nasıl kurabiliriz ve profesyonel lige taşırız bunun alt yapısını ve çalışmasını ortaya koymak durumundayız. Amatör bir takımın destekleyerek profesyonel lige taşınmasını hatta en kısa zamanda Bank Asya 1. ligine yükselmesi konusunda el birliğine ve desteğe ihtiyacımız var. Erzurum bunu başarabilecek güçtedir. Amatör kümedeki en başarılı takıma destek verilerek bunu en kısa zamanda başarmalıyız. Bu sürede hemen bu yıldır. Ben bana ve kurumuma düşeni yapmaya hazırım. Bütün kamu kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının ortak desteğine ihtiyaç var. Herkes samimi olarak destek verirse bunu en kısa zamanda başarabileceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Herkesin yaşanan olaylardan ders çıkarmasını isteyen Başkan Küçükler, bu tür olayların bir kişi ve bir kurumla götürülmesinin mümkün olamayacağını ve şehrin top yekün destek sağlaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.