Bölge Haber Girişi : 12 Nisan 2010 05:26

Başkan Küçükler, hizmet anlayışın yazdı!..

Başkan Küçükler, hizmet anlayışın yazdı!..
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Haber Türk Gazetesi'nde kaleme aldığı köşe yazısında;"Siyaseti ayrışma, çatışma, gerilim zemini olarak değil, tam tersine hizmet zemini olarak görüyoruz"dedi.
Erzurum Ajans- Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Haber Türk Gazetesi için kaleme aldığı köşe yazısında   görev anlayışını değerlendirdi. Başkan Küçükler, “Biz, siyaseti ayrışma, çatışma, gerilim zemini olarak değil, tam tersine hizmet zemini olarak görüyoruz” dedi.
 
Demokrasinin, hizmetin ve kalkınmanın yerelde başladığına inanarak, 6 yıldır yerel yönetimlerde bu anlayış ve şevk ile hizmet için çalıştıklarını belirten Başkan Küçükler, “28 Mart 2004 ve 29 Mart 2009‘da yapılan yerel seçimlerde halkımızın bizlere emanet ettiği yerel yönetimleri Sosyal Belediyecilik anlayışıyla ‘Halka Hizmet Hakka Hizmet’ düsturu olarak yaşıyor ve bu emaneti gururla taşıyoruz. Sosyal belediyeciliğin farkını tüm boyutlarıyla ortaya koyduk. 21. yüzyılda küresel rekabetin artık şehirler üzerinden olacağını çok net olarak görüyoruz. Türkiye güçlü ve büyük bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlerken şehirlerini bayındır hale getirmek, her birey şehrini çağdaş bir görünüme kavuşturmak tüm dünyada tanınan, bilinen marka şehirler üretmek durumundadır. İlk günden itibaren Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak bu bilinçle bu anlayışla hareket ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri, Sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm gayretimiz, tüm mücadelemiz bu yöndedir. Biz, güncel ve gündelik tartışmalarla şehrimize, ülkemize ve milletimize zaman kaybettirmenin yerine, geleceği tasarlayan, geleceği şekillendiren projelerle yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz. Mücadelemiz, gençlerimize ve çocuklarımıza daha yaşanabilir bir şehir emanet etmektir” dedi.
 
Erzurum’un tarihten aldığı güç ve mirasla geleceği küresel ölçekte şekillendirecek bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Küçükler, “Bu nedenle, barış, huzur, birlik ve beraberlik içinde geleceğe doğru yürüyerek, bölgemizde ve dünyada geleceği bizzat şekillendirmeliyiz. Çatısının altında ayrımcılık yoktur, birlik ve beraberlik ile saygı ve sevginin üstün tutulduğu bir anlayışla hizmet etmekteyiz. Demokrasiyi daha ileri noktalara taşıyacak, ülkenin standartlarını daha yükseklere çıkaracak gençlerin önündeki engellerin aşılarak, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine kavuşturmalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir hedef verdi. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak. Bugüne kadar gelenler hep bunun lafını yaptı, ama biz bunun lafını değil icraatını yapıyoruz.” diye yazdı.
 
Geçen 6 yıl içinde yapmış oldukları hizmetlerle şehrin çehresini değiştirdiklerine vurgu yapan Başkan Küçükler, yazısını şu cümlelerle noktaladı:

"Erzurum için bir ekip ruhuyla hareket ettik, göreve geldiğimiz zaman bizleri bekleyen sorunları tek tek çözerek Erzurum`u daha modern bir kent görünümüne kavuşturduk. Göreve geldiğimizde vatandaşa verdiğimiz sözleri yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Gücümüzü milletten alıyor, milletimize aynı yönde bakıyor, milletimizin vicdanının sesi oluyoruz. Bu şehrin güzel insanlarının en güzel yaşam standartlarına ziyadesiyle layık olduğunu düşünüyoruz. Demokrasinin ve hizmetin yerelden başlayacağı ilkesinden hareketle, belediyelerimizin imkanlarını seferber ederek, şehrimizi güzelleştirmek için devasa projeleri gerçekleştirdik.
 
Yıllar boyunca hizmet görmemiş sokakları, caddeleri hizmetle tanıştırdık. 6 yıl önce yola çıkarken sahip olduğumuz heyecanı, coşkuyu, enerjiyi ilk günkü gibi muhafaza ediyoruz. Milletimize kazandırdığımız hizmetlere devam etmek, şehrimizi çok daha ileri seviyeye taşımak, geleceğe hazırlamak için tam bir azim ve kararlılıkla yolumuzda ilerliyoruz. Bu aziz emaneti yüreğimiz gibi taşımaya devam edeceğiz. İstikrar ve güven içinde kalkınmamızı sürdüreceğimize canı gönülden inanıyorum.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.