İlçeler Haber Girişi : 02 Ağustos 2017 14:30

Başkan Korkut: Türkiye'de böylesine büyük bir hazine yok

Başkan Korkut: Türkiye'de böylesine büyük bir hazine yok
Erzurum Merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un 'rüya' projesi Üç Kümbetler, adeta Erzurum için yeniden doğuşu simgeliyor.
Erzurumajans-Erzurum Merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un 'rüya' projesi Üç Kümbetler, adeta Erzurum için yeniden doğuşu simgeliyor. 

Gazetecilere proje alanını gezdirerek süreci anlatan Ali Korkut, 2018 yılı itibariyle projede gerçekleşme oranının yüzde 70'i bulacağını söyledi. Korkut, yöresel yiyecek ve el sanatlarının üretim ve pazarlama alanları başta olmak üzere, arkeoloji müzesi ve kültür merkeziyle etkileyici bir görünümün ortaya çıkacağını belirtti.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 'devasa bir alan' olarak belirttiği Üç Kümbetler Proje alanı ve işleyen süreci gazetecilere anlattı. Alanı Erzurum'da görev yapan Ulusal ve Yerel Medya temsilcilerine gezdiren Ali Korkut, Üç Kümbetler'de 26 adet tarihi ve sivil mimari örneği eserin gün yüzüne çıkarıldığını hatırlattı. Kamulaştırma için yalnızca belediye bütçesinden 90 milyon lira ödendiğini vurgulayan Korkut, 700'ün üzerinde binanın yıkıldığını, kamulaştırmanın tamamına yakınının hak sahiplerinin rızasıyla gerçekleştiğini söyledi. Zamana dayanamadığı için yıkılma aşamasına gelen 10 eski yapı, çoğu Erzurum konağı olan yapıda restorasyon başladığını ifade eden Ali Korkut, 2018 yılı itibariyle projenin yüzde 70 üzerinde bir gerçekleşmeye ulaşacağını bildirdi.

Ali Korkut, "Peyzaj çalışması içerisinde yer alan yolların tamamını bu yıl yapacağız. Yaklaşık 10 dönümlük bir alan müze müdürlüğüne tahsis edildi. Arkeoloji müzesi buraya gelecek. Ayrıca areste denilen bir alan yapacağız. Yöresel yemeklerin, ürünlerin sergileneceği, yemek yenilecek, kafelerin olacağı alanların yer aldığı bir alan oluşacak. Yine kültür merkezi yapılacak. Burada çeşitli etkinlikler gerçekleştirilebilecek. Ayrıca butik oteller yapılacak. Erzurum'un butik otellere ciddi anlamda ihtiyacı var. 70 dönüm alan içerisinde peyzaj düzenlemesi yapılacak. Bizim hedefimiz önümüzdeki yıl itibariyle yüzde 70'ini tamamlayacağız. Erzurum'da ve hatta Türkiye genelinde örneği az bulunan müthiş bir proje gerçekleştiriyoruz. İçerisinde 26 tarihi ve sivil mimari örneği taşıyan böyle bir proje, böyle bir alan yok. Üç Kümbetler bütün bir bölgeye, dünyaya hitap edecek özelliklere sahip. Üç Kümbetler, 800 yıl ötesinden adeta Erzurum için yeniden doğuyor" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Berber 01 Ocak 1970 02:00

    Torunlarımız görür mü acaba. Beceriksiz adam on yıldır bitirrmedi

  • Mehmet 01 Ocak 1970 02:00

    Torunlarımız görür inşallah

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    10 yıldır yapılıyor her yıl bilboardlara reklamlar veriliyor ama ortada bişey yok inşallah bu sefer olur