İlçeler Haber Girişi : 09 Mart 2017 15:25

Başkan Korkut: Halktan oy, devletten para alıp kandile çalışmışlar

Başkan Korkut: Halktan oy, devletten para alıp kandile çalışmışlar
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Ağrı Tutak İlçesi Belediyesi ile kardeş belediye kararının oylandığı meclis toplantısında ilginç açıklamalar da bulundu.
Erzurumajans-Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Ağrı Tutak İlçesi Belediyesi ile kardeş belediye kararının oylandığı meclis toplantısında ilginç açıklamalar da bulundu.

Korkut, bir süre önce ziyaret ettiği Tutak Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Erkan İsa Erat'ın her anlamda destekleneceğini söyledi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, görevden uzaklaştırılan DBP'li belediye yönetiminin halktan oyu alıp koltuğa oturduktan sonra milletin parasını terör örgütüne aktardıklarını belirtti. Korkut, "Biliyorsunuz kayyuma devredilen belediyeler var. Kayyuma devredilen belediyelerle ilgili her bir belediye kardeş belediye ilan etmek suretiyle bunlarla hem teknik, hem idari, hem de yapım aşamalarında destek olmak maksadıyla devletimizin almış olduğu bir karar var. Bu karar doğrultusunda da kardeş belediye olarak Tutak Belediyesi bize öngörüldü. Geçen hafta itibariyle ben Tutak'a gittim" dedi.

"Halkın hakkını, dağa kaçırmışlar"

Tutak 31 bin nüfusa sahip oldukça büyük bir ilçe olduğunu dile getiren Korkut, "Ancak şuana kadar hiçbir şeklide yatırım yapılmamış. Yalnızca böyle olsa, mesela giyim yardımı yapılıyor güya öğrencilere, fakir ailelere. Faturası var ancak giyim yardımının nereye yapıldığı ile ilgili hiçbir veri yok. Yani fatura kesilmiş dağa paralar gönderilmiş. Şuan itibariyle bununla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından müfettişler inceleme ve araştırma yapıyorlar. Bunlarla ilgili biz görüşmeler yaptık. Kaymakamımız da Erzurumlu İspir'li bir kardeşimiz. Hem teknik yönden, hem idari yönden takıldığı noktalarda, bunun haricinde de meclisimizi bilgilendirmek kaydıyla meclis üyelerimizin onaylarıyla burada bizim belediye olarak yapabileceğimiz hizmetler neler olabilir, onun bir altyapısını çalıştık" diye konuştu.

Kaymakam'a suikast girişimi

Ali Korkut, akarı kesilen terör örgütünün Kaymakam Erkan İsa Erat'a suikast planladığını anımsatarak, "Bu kardeşime karşı 3 kişilik suikast timi yakalandı silahlarıyla beraber. Neden, çünkü artık halk için Devletimizin gönderdiği paralar halk için harcanacak. Çok şükür terörü her türlü bitireceğiz, yok edeceğiz. Halk, hizmeti de huzuru da bulacaktır. Yakında Kaymakamımız Erkan İsa Erat Erzurum'a gelecek. Tutak'ın muhtarları da gelecek, biz de belediye meclis üyeleri olarak oraya bir ziyarette bulunacağız. Tutak'ın en büyük sorunu içme suyu. Kaymakamımız Erkan İsa Erat, bizimde katkılarımız ile ilçenin içme suyu sorununu çözecek projeyi inşallah başlatacak. Bunun yanı sıra ilçe çeşitli hizmetleri görecek. Yoksula yardım, öğrenciye destek gerçekten olacak. Adı halka, paralar dağa gitmeyecek" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.