İlçeler Haber Girişi : 07 Şubat 2017 17:10

Başkan Kılıç, kar tazminatı istedi

Başkan Kılıç, kar tazminatı istedi
Erzurum'un Çat ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, bölgeye bu yıl çok kar yağdığına dikkati çekti ve hükümetin belediyelere afet desteği veya kar tazminatı vermesini istedi.
Erzurumajans-Erzurum'un Çat ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, bölgeye bu yıl çok kar yağdığına dikkati çekti ve hükümetin belediyelere afet desteği veya kar tazminatı vermesini istedi.

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, 5 kepçe, 1 loder, 3 kamyon ve 21 personelle kar mücadelesi yaptıklarını, tonlarca karı ilçe dışına taşıdıklarını bildirdi. Kış mevsimiyle birlikte kar temizleme çalışmaların aralıksız sürdüğünü, ayrıca tuzlama çalışması yaptıklarına işaret eden Başkan Kılıç, karla mücadelenin bölgedeki belediyelerin en büyük engeli olduğunu savundu. Arif Hikmet Kılıç, bu konuda şunları söyledi:

"Belediyeler olarak Erzurum'da her yıl milyonlarca lirayı karla mücadele çalışmaları dolayısıyla adeta havaya savuruyoruz. Özellikle de bu yıl çok çetin bir kış mevsimiyle karşı karşıyayız. Önceki yıllara oranla bu yıl mevsim normallerinin üzerinde yağış aldık, almaya da devam ediyoruz. Bu da bu yıl ki karla mücadele çalışmalarının bilançosunu ikiye katlıyor. Çat Belediyesi olarak ilçe merkezi, mahalleleri ve mezralarımızın kar temizliğini biz yapıyoruz. Önceleri köy olan, ancak sonradan mahalle statüsüne kavuşturulan yerleşim birimlerimize ulaşımı sağlayan ana arterlerden de, Büyükşehir Belediyemiz sorumlu.Bölgenin karşı karşıya bulunduğu kış koşulları ortada. Karla mücadele için harcanan paralar, bu bölgede çoğu yatırım ve projenin planlanmasını ve hayata geçirilmesini yavaşlatıyor, engelliyor. Bu bakımdan bizim önerimiz bölgemizdeki belediyelerin bu manada pozitif ayrımcılığa tabi tutulmasıdır. Bunun yolu da, kış mevsimlerinde bölge belediyelerine ek ödenek ya da kar tazminatı tahsis edilmesinden geçmektedir. Sonuçta bölgenin bir gerçeği de olsa, bizim yaşadığımız doğal ve meteorolojik bir afettir. Bu durumda devletin kesinlikle belediyelerin yanında olması ve elinden tutması gerekir." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.