Türkiye Haber Girişi : 29 Aralık 2017 18:30

Başkan Karaosmanoğlu, Darıcalı Dadaşlarla buluştu

Başkan Karaosmanoğlu, Darıcalı Dadaşlarla buluştu
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Erzurumlular Derneğini ziyaret etti.
Erzurumajans-Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Erzurumlular Derneğini ziyaret etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Erzurumlular Derneği Başkanı Sıddık Topal ve yönetimine konuk oldu. Erzurumluların da eşlik ettiği ziyarette birlik ve beraberlik mesajlarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nin Darıca ve kent genelindeki projeler görüşüldü. Samimi geçen birliktelikte konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "Erzurum, Anadolu coğrafyasının en güzel kentlerinden birisidir. Bugün büyük alim ve mütefekkir Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin torunlarıyla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. O güzel insanlar hem kendi devrini hem de geleceği eserleriyle aydınlatmışlardır" dedi.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık'ın da hazır bulunduğu ziyarette, fırsat buldukça vatandaşlarla bir araya geldiklerini de belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Allah nasip ederse 2018 yılının ilk çeyreğinde Darıca'da Metro'nun temellerini atıyoruz. Darıca sahillerinden başlayacak metromuz OSB'ler bölgesine kadar gidecek. İki milyona yaklaşan nüfusuyla sanayi kenti olan Kocaeli'nin tüm ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışıyoruz. Türkiye üreten bir kenttir. Buna göre önlemlerimizi alıyoruz. Büyüyen şehirlerde en büyük problem ulaşımdır. Bu noktada yer altını kullanacağız. İstanbul ile ulaşımımızı entegre bir hale getireceğiz. Darıca başta olmak üzere kent genelimizde altyapı ve üst yapı da önemli yatırımlar yaptık" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı olduğu dönemde Darıca'da bulunan askeri alanın yeşil alana dönüştürülmesinde Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın çok katkısının olduğunu belirten Karaosmanoğlu, "Bin dönümlük alanın büyük bir çoğunluğunu yeşil alan olarak kalacak. Belli bir bölümünü de okul, ilçe belediye binamız ve kaymakamlığımızın yer alacak. Ancak bu büyük o alanın çok önemli bir bölümü mesire alanı olarak halkımızın hizmetinde olacak" diyerek sözlerini tamamladı. Ziyaret karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.