Bölge Haber Girişi : 31 Mayıs 2010 20:02

Başkan Cengiz'den teröre kınama!..

Başkan Cengiz'den teröre kınama!..
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ''Türk Milletinin yüreğine ateş düşüren hain saldırıları lanetliyorum.'' dedi.
Erzurum Ajans-Hatay’ın İskenderun ilçesinde yapılan terör saldırısını ve İsrail’in yardım konvoyuna yaptığı vahşeti lanetleyen Başkan Fatih Cengiz, insanlığa karşı suç işleyenlerin, çirkin ve kalleş yüzlerini bir kez daha gösterdiklerini söyledi.
“Ezan dinmez, bayrak inmez, vatan bölünmez” diyerek can veren şehitlerin acısını milletin paylaştığını dile getiren Başkan Fatih Cengiz, “Bölücü hainlere karşı verilen mücadelenin aynı azim ve kararlılıkla süreceğine yürekten inanıyoruz. Milli birliğimizi bozmaya yönelik yapılan insanlık dışı, kalleş saldırılar amacına ulaşamayacağı gibi, bölücü hainler akıttıkları kanda boğulacaklardır. Hiçbir güç ülkemizin birliğine, dirliğine ve bölünmez bütünlüğüne zarar veremez. Teröre başvurarak kan ve gözyaşı döken, askerimizi ve vatandaşlarımızı acımasızca katledenler, milletimizin ve devletimizin güçlü iradesi karşısında yok olup gideceklerdir. Terör asla amacına ulaşamayacak, insanlık onları nefretle ve lanetle anacaktır. Yüce Türk milleti teröre karşı her zaman tek vücut oldu ve olmaya devam edecektir. Kahraman Türk askeri ve emniyet güçleri terörle mücadelede bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürecektir.” diye konuştu.

İSRAİL’İN YAPTIĞI ZALİMLİĞİN BELGESİDİR
İsrail’in yardım gemilerine yaptığı ve kadın, çocuk demeden masum insanları katlettiğine dikkat çeken Başkan Cengiz, tüm dünyanın bu saldırıyı iyi okuması gerektiğini vurguladı.
Yıllardır dünyanın gözünün içine baka baka masum insanları katleden İsrail’e ‘dur’ denilmesinin vaktinin geçtiğini dile getiren Başkan Cengiz, “Silahsız, savunmasız, masum insanlara yardım yapmaktan başka amacı olmayan kişilere yapılan saldırıyı vahşet olarak nitelendirmek dahi hafif kalacaktır. Gözlerini kan bürümüş, insanlık suçlularının Başbakanımızın Davos’ta söylediği, “Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” ifadelerini tescilleyen bu saldırısı, kanlı yüzlerini bir kez daha ortaya koymuştur. İsrail, yaptığı vahşetin ve katliamın hesabını tüm dünyaya vermek zorundadır. Şüphesiz yapılan saldırı, yıllardır Filistin halkına yapılanlar gibi, acımasızlığın, vahşiliğin ve zalimliğin de belgesi olmuştur.” ifadelerini kullandı.
Başkan Cengiz, yapılan menfur saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve büyük Türk milletine başsağlığı diledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.