Bölge Haber Girişi : 01 Ağustos 2010 00:52

Başkan Cengiz'den personele veda yemeği!..

Başkan Cengiz'den personele veda yemeği!..
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, norm kadro fazlası personelin başka kurumlara devri nedeniyle, belediyeden gönderilecek 62 personele veda yemeği vererek, teşekkür belgesiyle ödüllendirdi.

Erzurum Ajans-Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, norm kadro fazlası personelin başka kurumlara devri nedeniyle, belediyeden gönderilecek 62 personele veda yemeği vererek, teşekkür belgesiyle ödüllendirdi.
Aziziye Belediyesi Termal Tesisleri’nde düzenlenen veda yemeğine, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kavaz, İl Genel Meclisi Başkanı İhsan Özdemir, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve işçiler katıldı.
Yemekte konuşan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Sizlerle birlikte el ve gönül birliği içerisinde, gecemizi gündüzümüze katarak, bu mübarek şehrin güzel insanlarına hizmet etme onurunu yaşadığımız için mutluyuz, gururluyuz.” dedi.
“Sizler, yıllardır ailenizden, sosyal yaşamınızdan fedakarlık ederek, bu ilçeye hizmet ediyorsunuz.” diyen Başkan Cengiz, “Sizler, insana hizmeti şiar edinmiş ve yıllardır bu ilçeye hizmet eden iyi bir ekipsiniz. Ben de 17 aylık süre içerisinde, sizlerle birlikte, güzel ilçemize hizmet etmenin onurunu yaşadım. Burada iyi-kötü, stresli günlerimiz oldu. Fakat buna rağmen, hizmetin aksamaması için herkes üzerine düşeni layıkıyla yerine getirdi. Bunun için, hepinize teşekkür ediyorum.”diye konuştu.
İŞÇİLER MAĞDUR EDİLMEDEN AYRILACAK
Başka kurumlara ataması yapılan personellerin geçmiş yıllardan biriken ikramiye alacaklarının da ödeneceğine işaret eden Başkan Cengiz, 500 bin TL’nin üzerindeki tutarı kimsenin mağdur olmaması için kredi çekerek ödeyeceklerini ifade etti.
Başkan Cengiz, atamaların tamamlandığını ve artık ilgili bakanlıklardan yazı beklendiğini vurgulayarak, ilk olarak Tarım İl Müdürlüğü’ne atanan personellerin Çarşamba günü belediye ile ilişiklerinin kesileceğini kaydetti.
Ataması yapılan personelin kesinlikle mağdur olmadığına vurgu yapan Cengiz, “Belediyemizde kalanlar da şanslı, giden personelimiz de şanslı. Şüphesiz, belediyelerin üzerinde ağır bir yük vardı. Hepimiz bu sıkıntıyı birebir yaşıyorduk. Allaha şükür sizlerin maaşlarını 17 ayda aksatmadığımız gibi, içerideki alacaklarınızdan da ödedik. Aylık geliri 100 bin TL, sadece personel gideri 290 bin TL olan bir kurumuz. Allaha şükür ki 17 ayda, kimseyi mağdur etmedik. Artık önemli olan şudur ki, kimse mağdur olmayacaktır. Sizler, yeni kurumlarınızda devletimize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceksiniz. Bizler de ilçemizde yaşayan hemşehrilerimize, daha kaliteli, verimli ve nitelikli hizmet sunmaya çalışacağız. Sonuçta burada yapılan hizmet, kendi akrabamıza, eşimize ve dostumuza yapılan hizmettir. Karar, hem ataması yapılan personelimiz için, hem de kurumumuz için hayırlı olacaktır. Sizleri seviyoruz. Allah yolunuzu, izinizi açık etsin. Hepiniz hakkınızı helal edin.” şeklinde konuştu.
Başkan Cengiz, personel atamalarının gerçekleşmesine vesile olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanlığı ile gerekli kolaylığı sağlayan ilgili kurum müdürlerine de teşekkür etti.
KAVAZ: ERZURUM’A BİR FABRİKA YAPILMIŞ GİBİ…
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kavaz ise, 800’e yakın işçinin belediye bütçesi dışından, maliye bütçesinden maaş alacak olmalarının Erzurum’a ayda yaklaşık 3 Milyon TL kaynağın aktarılması anlamına geldiğini belirtti. İşçi atamalarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla gerçekleştiğinin altını çizen Prof. Dr. Kavaz, “Bu jestinden dolayı sayın Başbakanımıza hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. 29 Mart yerel seçimlerinden beri, şehrin yöneticileriyle, belediye başkanlarımızla toplantılar düzenliyorduk. Sonuçta, başbakanımız geçtiğimiz günlerde talimatlarını verdi ve atamalar gerçekleşti. Bu kararla, Erzurum’a bir fabrika kazandırılmış gibi, bir ekonomik katkı sağlandı.” diye konuştu.
PERSONELDEN BAŞKAN CENGİZ’E TEŞEKKÜR PLAKETİ
Programda daha sonra, ataması gerçekleşen işçilere teşekkür belgesi katılımcılar tarafından verildi. Belediye işçilerinden Aydın Ayhan ile Elif Pala da Başkan Cengiz’e örnek yöneticiliği ve personel arasında birlik, beraberlik ve dayanışmanın tesisi noktasındaki gayretlerinden dolayı personel adına birer plaket verdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.