Bölge Haber Girişi : 14 Mart 2010 14:13

Başkan Cengiz TRT'de Avaz'da!..

Başkan Cengiz TRT'de Avaz'da!..
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, TRT Avaz'ın ekrana taşıdığı, Türkiye ile birlikte Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan'da yayınlanan 'Seyahat Zamanı' adlı programa konuk oldu.

Erzurum Ajans-Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, TRT Avaz’ın ekrana taşıdığı, Türkiye ile birlikte Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan’da yayınlanan “Seyahat Zamanı” adlı programa konuk oldu.
Türkçe ile birlikte altı dilde yayınlanan programın Erzurum çekimlerinin konusunu şehrin tarihi ve kültürel değerleri ile kış ve termal turizm oluşturdu. Aziziye Belediyesi Termal Tesisleri’nde çekimler yapan ekip, Belediye Başkanı Fatih Cengiz ile, kaplıcaların tarihi, şifalı suların özellikleri ve sunulan hizmetlerle ilgili de yayınlanacak ülkelere mensup altı ayrı sunucu ile röportaj yaptı.
Ağustos 2009 yılında başlayan ve büyük ilgi gören “Seyahat Zamanı” programın yönetmenliğini Mustafa Karmış yapıyor ve program yaklaşık 250 milyon izleyiciye ulaşıyor.
Türk dili ve lehçeleri konuşan ülkeler arasında dostane ilişkilerin pekiştirilmesine yardımcı olmak, ortak Türk kültürünü, dilini, tarihini, sanatını geliştirmek, korumak, gelenek ve göreneklerini ortaya çıkarmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve kalıcı kılınmasına yardımcı olmak amacıyla kurulan TRT Avaz, Erzurum’un termal turizm potansiyelini, Aziziye Belediyesi Termal Tesisleri’nin termal turizmin gelişimi noktasında yaptığı atılımı ekranlarına taşıyacak.
ERZURUM, TURİZM DEĞERLERİ AÇISINDAN ZENGİN BİR İL
“Seyahat Zamanı” belgeselde, Aziziye’nin termal turizm değerlerini, kaplıcaların tarihçesini ve şifalı suların sağladığı faydalarla ilgili bilgiler veren Başkan Cengiz, Erzurum’un turizm potansiyelleri bakımından oldukça zengin bir il olduğunu, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış oyunlarıyla şehrin marka bir değer haline geldiğini söyledi. Erzurum’da turizm değerleri arasında entegrasyon kurmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Cengiz, kış turizmi ile termal turizm arasında köprü kurulduğunu, şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin kayak ve kaplıca keyfini bir arada yaşama imkanı bulduklarını vurguladı.
TERMAL TESİSLERİN TARİHÇESİ
Termal tesislerin Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman’a ev sahipliği yaptığını ifade eden Başkan Cengiz, XVI. yüzyıl’da Matrakçı Nasuh tarafından minyatürü çizilen kaplıcaların, Aşık Ahmet’in Menazirü’l Avalim adlı eserinde de yer aldığını, Evliya Çelebi’nin de, 1645 yılındaki Erzurum yolculuğunda Ilıca’dan geçtiğini ifade etti.
Termal tesislerin kent merkezine ve Palandöken Kış Turizm Merkezi’ne 15 dakika, havaalanına ise, 10 dakika mesafede olduğunu ifade eden Başkan Cengiz, ulaşım anlamında avantajlı olan tesislerin sunduğu hizmet kalitesi ve çeşitliliği ile de Doğu’nun en büyük, Türkiye’nin sayılı Termal Turizm Merkezleri arasında yer aldığını kaydetti.
KAPLICALAR, ŞİFA DAĞITIYOR
Termal suların taşıdığı mineraller açısından değerlendirildiğinde sodyum bikorbanatlı sular grubunda yer aldığına dikkat çeken Başkan Fatih Cengiz, “Banyo uygulamaları şeklinde kas iskelet sisteminin romatizmal, ortopedik ve nörolojik hastalıkların rehabilitasyonunda, içme uygulamaları şeklinde mide ve bağırsak sisteminin hiperasidite ile seyreden rahatsızlıklarında tamamlayıcı tedavi olarak kullanılmaktadır. Havuz suyunda bol miktarda kükürt bulunduğu için, bu suyun romatizmal hastalıklar, mide ağrıları, böbrek hastalıkları ve cilt hastalıklarının tedavisinde de olumlu etkileri görülmektedir.” şeklinde konuştu.
ÇAĞDAŞ HİZMET ANLAYIŞI
Termal tesislerin fiziki özellikler hakkında da bilgi veren Başkan Cengiz, “82 yataklı ve tam donanımlı otel, bay, bayan ve gruplara özle üç ayrı havuz, sauna, fin hamamı, Türk hamamı, spor salonu ve fizik tedavi merkezi bulunuyor. Başta personel eğitimi olmak üzere, hizmet kalitesi ve standardını yükseltmek adına her türlü ayrıntıyı önemsiyoruz. Termal tesislerimiz sunduğu hizmet kalitesi ve çeşitliliğiyle de Türkiye’nin sayılı merkezleri arasında bulunuyor. Çağdaş standartlarda hizmet ürettiğimiz için, bu alandaki gelişim ve değişimleri yakından takip ediyor, kalite standardımızı yükselterek müşterilerimize ve halkımıza layık oldukları hizmetin en güzelin sunmaya özen gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.
Tesis izin belgesini aldıklarını ve işletme izin belgesi için de müracaatlarını yaptıklarını kaydeden Başkan Cengiz, söz konusu belge için tüm şartları yerine getirdiklerini ve bu belgenin de alınmasıyla reçeteli hasta kabulüne başlayarak sağlık turizminin de gözde merkezleri arasında yer alacaklarını kaydetti.
Başkan Cengiz, Erzurum’un sadece kış ve termal turizm potansiyeli ile değil, tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri ile de özellikli bir il olduğunun altını çizdi.
AVAZ TV’NİN MİSYONU ÖNEMLİDİR
Yayınlanacağı ülkelere mensup 6 sunucunun yönelttikleri soruları yanıtlayan Cengiz, TRT’nin, Kafkasya, Balkanlar ve Orta Asya’ya yayın yapması amacıyla kurduğu Avaz TV’nin, çok önemli bir kültür ve dayanışma misyonu üstlendiğini kaydetti. Başkan Cengiz, “Türk dili ve lehçeleri konuşan ülkeler arasında dostane ilişkilerin pekiştirilmesine yardımcı olmak, ortak Türk kültürünü, dilini, tarihini, sanatını geliştirmek TRT Avaz’ın önemli bir misyonudur. Anadolu coğrafyasını, kültürünü, medeniyetini, tabii güzellikleri, örf, âdet ve gelenekleri, gezilecek görülecek mekânları, sosyal-kültürel aktiviteleri tanıtmak ve Orta Asya turistlerinin merak duygularını harekete geçirerek tatil tercihlerini Türkiye’de kullanmalarını sağlamak amacıyla da önemli bir görev üstlenmiştir. Bu misyonlar üzerine kurulmuş TRT Avaz’ın Erzurum’u ve termal tesislerimizi ekrana taşıyacak olmasından dolayı kanal yönetimine ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Mustafa Karmış’ın yönetmenliğini yaptığı programın sunuculuklarını Türkiye’den Çağla Aslan, Azerbaycan’dan Mahire Gayıbova, Türkmenistan’dan Jahan Muradova, Kırgızistan’dan Aisuluu Subanova, Kazakistan’dan Aikumis Bekzat ve Özbekistan’dan da Nargiza Davydova yapıyor. Üç günlük Erzurum gezilerinin ilk gününde Aziziye Belediyesi Termal Tesisleri’nde konaklayan ekip, kaplıcalara hayran kaldıklarını ifade ederek, örnek misafirperverliğinden dolayı Başkan Fatih Cengiz’e teşekkür ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.