İlçeler Haber Girişi : 17 Mart 2017 18:15

Başkan Bulutlar, Şehitleri ve Çanakkale'yi unutmadı

Başkan Bulutlar, Şehitleri ve Çanakkale'yi unutmadı
Orhan Bulutlar, 18 Mart Şehitler Günü'nü ve bu tarihe ''Şehitler Günü'' adını veren Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümünü, haklı bir gurur içinde idrak etmeni sevincini yaşadıklarını söyledi.
Erzurumajans-Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 18 Mart Şehitler Günü'nü ve bu tarihe ''Şehitler Günü'' adını veren Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümünü, haklı bir gurur içinde idrak etmeni sevincini yaşadıklarını söyledi. 

Başkan Bulutlar mesajında şu ifadelere yer verdi; "Çanakkale direnişi; ayağa kalkan millet iradesinin, birlikte yaşama kararlılığı ve bağımsız yaşama ülküsünün tezahürüdür. Çanakkale harbine katılan Yüce Türk milletinin kıymetli evlatları kader birliği ederek aynı safta dua etmiş, birbirinin umudu olmuş ve vatanın selameti uğruna tek ulus, tek devlet, tek dil ve tek bayrak için şehit olmuştur. Hiç şüphesiz bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu bulunmaktadır. Şehitlerimizin vatan topraklarının korunmasında verdiği olağanüstü mücadele ve fedakârlık anlayışı tarihe sığmayacak kadar büyüktür.

Kurtuluş Savaşı'nın meşalesinin tutuştuğu ve İstiklal Harbi'nin önsözü olarak tabir edilen Çanakkale Deniz Zaferi, aynı zamanda dönemin ezilmiş, sömürge haline getirilmiş milletleri için de yeni bir umut ışığı olmuş ve adeta tarihin seyrine yeni ufuklar kazandırmıştır.

Tarihe altın harflerle yazılmış bu anlamlı gün vesilesiyle, gazilerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir hayat dilerken, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü müdafaa uğrunda şehit düşen, 'vatan ebedi şan ve şeref bulsun' diyerek can veren, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.