Bölge Haber Girişi : 17 Aralık 2009 21:08

Başbuğ'dan Trabzon'a Ziyaret!..

Başbuğ'dan Trabzon'a  Ziyaret!..
TRABZON- Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, beraberindeki kuvvet komutanlarıyla Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti. Uzun zamandır Trabzon'a gelmeyi planladığını belirten Başbuğ, gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyduğunu söyl
TRABZON- Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, beraberindeki kuvvet komutanlarıyla Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti. Uzun zamandır Trabzon'a gelmeyi planladığını belirten Başbuğ, gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Başta Trabzon olmak üzere Karadeniz Bölgesi'nin, kendileri için ayrı bir önemi olduğunu belirten Başbuğ, ''Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan insanlarımız mertliği ile bilinmektedir. Ülkesi için gerektiği zaman hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir bölgede bulunuyoruz. Karadeniz Bölgesi insanı, gerçekten zor şartlarda inatla kararla görev yapmaya, çalışmaya hazır bir topluluktur. Dolayısıyla bu bölge insanımızın ulusal konulara olan hassasiyeti ortadadır. Bu nedenlerle elbette bugün burada bulunmak, bizler için ayrı bir mutluluk ve gurur kaynağıdır.'' dedi.

Karadenizli olmanın ayrıcalık olduğunu ifade eden Başbuğ, "Ben de Karadeniz damadıyım. Bunu da bilin. Tabii Karadenizli olmak güzel bir şey. Güzel bir ayrıcalık ama ben de bir Karadenizli damadı olarak gurur duyuyorum. Bunu da sizinle, özellikle burada paylaşmak istedim." diye konuştu.

TRABZON BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR VİLAYET

Trabzon'un kendileri için önemli bir vilayet olduğunu, güzelliğine, tarihi geçmişine fazla söylenecek bir şey bulunmadığını ifade eden Başbuğ, şöyle devam etti: "Trabzon'da askeri birlik olarak konuşlu olan 48. Motorlu Piyade Tugayımız var. Bu Motorlu Piyade Tugayımız, özellikle yaz dönemlerinde, Güneydoğu'da terörle mücadelede görev alıyor. Dolayısıyla siz aynı zamanda Trabzonlular olarak, terörle mücadelede en ön safta görev alan bir birliğe ev sahipliği yapıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Trabzon ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasındaki bağları daha da güçlendirecek bir projeleri olduğunu kaydeden Başbuğ, "Çok kısa bir süre önce Trabzon'da Deniz Kuvvetleri'ne ait bir komutanlık kurduk. Kurulan bu komutanlık, bugün için oldukça küçük, mütevazı bir birlik yapısındadır. Ancak düşüncemiz ve planlarımız, buradaki Deniz Komutanlığı'nı daha fazla büyütmektir. Herhalde Trabzon'a da bu yakışır. Trabzon, Karadeniz, burada hakikaten deniz kuvvetlerimizi daha güçlü bir üst komutanlık seviyesi, belki olur mu olmaz mı uzun vadede bilemiyorum ama oldukça güçlü bir varlığa ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Karadeniz'in kendileri için güvenlik açısından çok önemli olduğunu ifade eden Org. İlker Başbuğu, "Bu yapılanmada, ümit ediyorum ki Trabzon'a ayrı bir renk ayrı bir özellik katacak ve bugün Trabzon halkı ile TSK arasındaki sevgi, saygı zaten kelimelerle ifade edilemez boyutta ama bu yapılanma ile daha fazla güçleneceğine inanıyorum." açıklamasında bulundu.

Başbuğ, Vali Recep Kızılcık'ı ziyaretinin ardından dışarıda bekleyen vatandaşlarla sohbet etti. Gördüğü ilgiden memnun kalan Başbuğ, sıkıntılı bir süreçte birlik beraberlik mesajı verdi. Daha sonra Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Başbuğ, burada okul idarecileri ve öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Ziyaretlerini tamamlayan Genelkurmay Başkanı'nın öğleden sonra Trabzon'dan ayrılacağı bildirildi.

(CİHAN)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.