Bölge Haber Girişi : 24 Ocak 2011 00:12

Başbakan'ın Türkiye 2023 konuşması!..

Başbakan'ın Türkiye 2023  konuşması!..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Türkiye 2023'e yürüyor programında konuştu

Erzurum Ajans-Yoğun tezahüratlar altında kürsüye çıkan  Erdoğan'ın hedefinde yine ana muhalefet vardı. Kılıçdaroğlu'nun Erzurum ziyaretini hatırlatan Başbakan Erdoğan, CHP liderinin 'Bunlar bereketsiz, onun için kar mar yok' sözlerine cevap verdi. Başbakan, 'Eğer zerre kadar vatanseversen Olimpiyat törenlerinin açılışında gel, kar var mı yok mu gör ' dedi.

İşte Başakan'ın açıklamalarının satır başları:

Başbakan'ın Kılıçdaroğlu'na seslendiği o anlar -VİDEO-

Hacı Bektaşı Veli diyor ki 'Sevgi muhabbet kaynar yanan ocağımızda-Bülbüller şevke gelir gül açar bağımızda-Hırslar kinler yok olur aşkla meydanımızda-Aslanlarla ceylanlar dosttur kucağımızda..

İşte biz buyuz. Her rengiyle Türkiyeyiz, Anadoluyuz, Trakyayız. Aşkla kucaklayan yegane parti biziz. Bizim dergahımız aslanla ceylanın dostça kardeşçe var olduğu birbirine saygıyla varlığını sürdürdüğü bir parti.

SİZ MİSAFİR DEĞİLSİNİZ

Bugün aramıza katılan bütün arkadaşlarıma hoş geldiniz diyorum. Genel Başkan yardımcımın dediği gibi ev sahipli-ğine geldiğiniz için teşekkür ederiz. Eğer misafir olarak gelirlerse hep gidecekleri günü beklerler. 

Medeniyet ve istikrar yolunda bizlerle yürümeyi seçmiş kardeşlerimize sesleniyorum, hoş geldiniz.

Batman'da bir açılış toplantısı gerçekleştirdik. 69 farklı eserin açılışını yaptık. Dün Batman tek yürek oldu. Caddelerde yüzlerce binlerce kişi bizleri karşıladı. Ve 69 eserin içerisinde eğitim, sağlık her alanda açılışlar yaptık. Bugüne kadar kimsenin aklına gelmeyen Batman'ı Türkiye'ye biz farklı bir şekilde tanıttık..

BATMANLILARI TEHDİT ETTİLER

Ama birileri kalıp Batmanlılar'ı tehdit ettiler. Ama Batman boyun eğmedi. Batman Başbakan'ını ve tüm milletvekillerini kucakladı. Batman'da bizim ziyaretimiz öncesinde yapılan eylem ve bildiriler bizim doğru yolda olduğumuzun en bariz göstergesidir. 

Ya sevinsene arkadaş, niye sevin miyorsun, sevinsene be arkadaş. Terör örgütü oraya yaptığımız yatırımlardan korkuyor ki insanların açılış törenlerine gitmesini engelliyor. Biz 8 yıldır bir şey söylüyoruz. Terörle mücadele sadece güvenlik tedbirleriyle olmaz. Yasaklarla, Yolsuzluklarla mücadele edeceğimizi söyledik. İşte bugün bunu başardığımızı görüyorum.  Bölgesel milliyetçilik yapmayacağız. Kuzeye ne geldiyse güneye de o geldi.

ZERRE KADAR VATAN SEVERSEN ERZURUM'A GEL

CHP lideri Erzurum'a gidiyor diyor ki bunlar bereketsiz. Kaynak ne diyoruz o da ilk 20'ye giren Türkiye diyor. Buraya kim geitrdi sorarım. Sayın Kılıçdaroğlu eline gözüne dursun oradaki olimpiyat alanlarını kim yaptı. Sende zerre kadar vatanseverlik varsa Erzurum'a açılışa gel. 

Onlara hazineyi dolu verdiler arkadan boşalttılar. O yüzden hiç bir zaman milletimiz onlara tek başına iktidar imkanı vermedi vermeyecek. Erzurum artık doğunun bir numaralı kenti haline geliyor.

Erzurum biz bu yola çıktığımızda hep bizimleydi. Biz de onlara layık olmaya çalışıyoruz. Ve milli birlik projesinin adım adım hedefine ulaştığını görüyoruz. Biz dinsel milliyetçilik yapmayacağız.  Alevisinin de Sunnisinin de inancı bizim güvencemiz altındadır. Bu inanç içerisinde bir olacağız iri olacağız, diri olacağız. 

Mardin, Konya, Muş, Erzurum, Kars her ilimiz değişiyor. İstanbul kadar Ardahan da değişiyor. Şundan emin olun Ankaralılar; ülkemin her ilinden umut fışkırıyor. Yanı başındaki Çankırı'ya, Bolu'ya ulaşamıyordu. Başkent Ankara, bırakın Ardahan'ı kendi köylerine ilçelerine bile hizmet ulaştıramıyordu.

ANKARA 8 YIL ÖNCEKİ ANKARA DEĞİL

Ankara sadece köylerine değil, Bağdat'a, Erbil'e, Katar'a, ulaşıyor. Ankara Ak kadroyla Moğolistan'a ulaşıp oradaki Türk eserlerini onarıyor. 8 yıl önce kendi derdine merhem olamayan bir Ankara vardı. Bugün dünyaya güçlü mesajlar veren haklının yanında yer alan bir Ankara var. Bugün dünyanın önemli bir kentlerinden biri haline geldi. Ankara'nın 8 yıl önceki havalimanını bir hatırlayın. Ankara artık uluslararası ticaretin önemli merkezlerinden biri oldu. Şunu çok samimi olarak söylüyorum; Türkiye'ye nice rekorlar yaşattık ama yeterli değil. 8 yılda Türkiye'yi her alanda büyüttük. Biz bütün bunları bir başlangıç olarak gördük.  Türkiye için bizim daha büyük hedeflerimiz var. 

Şu ana kadar ne söylediysek neredeyse yüzde yüze yakınını yaptık. Biz artık haziran 2011'i konuşmuyoruz. Biz geniş bir vizyon ve ufukla 100. kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz. Küçük insanlar kişileri, vasat insanlar olayları, büyük insanlar fikirleri konuşuyorlar. İşte kişileri kimlerin konuştuğunu biliyorsunuz değil mi? Ama bizler gibi fikirleri olmadığı için onlar tıkanıp kalmaya mahkumdurlar. Bundan sonra yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı ve de geleceği konuşacağız. 

Muhalefet partilerinden bugüne kadar Türkiye'nin sorunlarına ilişkin bir tane gerçekçi eleştiri, öneri ve ya proje duydunuz mu? Bunların ekonomiye ilişkin tek bir hedefleri var mı? Hoşgörüye ilişkin bir tek cümle kurduklarını gördünüz mü?

BENİM ELEŞTİRİDEN KORKUM YOK

Benim eleştiriden korkum yok ancak hakaret denince ona da tahammülüm yok. Her zaman söylüyorum; yumuşak başlıysak kim dedi ki uysal koyunuz. Sabah akşam Başbakan'a hakaret etmekten iftira atmaktan başka tek bir cümle söyleyemez hale geldiler. 

Bol keseden dağıtıyorlar; kendisine kaynak nedir dediğimizde kaynak benim dedi. CHP kaynak konusunda gerçekten iyidir. Onların aklına kaynak deyince başka bir şey geliyor. 

2023 yılında inşallah Türkiye'nin milli gelirini 2 trilyon dolar seviyesinde görmek istiyoruz. Öte yandan bir hedefimiz de Türkiye nüfusunun 82 milyon olduğu bir Türkiye olmasını hedefliyoruz.13 yıl sonra inşallah ihracat 500 milyar dolara ulaşacak. İstihdam oranını inşallah arttıracağız ve işsizliği yüzde 5'e indireceğiz. İlköğretimde yüzde yüz okumayı neredeyse yakaladık. 

2023 HEDEFLERİ

Kendi savaş gemilerimizi, kendi helikopterlerimizi kendi insansız hava uçaklarını üretir hale geldik. Havacılık organize sanayi bölgeleri kurarak Türkiye'yi üç kıtanın lojistik merkezi haline getireceğiz. En az üç nükleer enerji santrali tamamlanmış olacak. 2023 yılında 50 milyona ulaşan bir turist sayısı hedefliyoruz. GAP-DAP projelerini tamamlamış olacağız.  Özgürlükleri daha ileri demokrasiye kavuşacağız. Büyük Türkiye vizyonuna denk düşen bir anayasayla geleceği kucaklayacağız. 

Muhalefet vekili anlaşılır gibi değil ama terör örgütü ve asker de silah bırakmalı diyor. Yaw güvenliklik kuvvetiyle askeri nasıl aynı kefeye koyarsın. Milletvekilinin söylediği bu sözü senin kulağın duymadı mı? Asker niye silah kullanır, millet niye silah kullanır, bu milletin hudut güvenliğini korumak için silah kullanır. Peki terör örgütü niye silah kullanır. Bu kendini bilmemezliktir. Devlet vatandaşının can mal ve nesil güvenliği için var. Vatandaşının inanç güvenliği için var. 

KÖY KÖY SOKAK SOKAK GEZECEKSİNİZ

Ankara il teşkilatımızdan bir ricadan bulunuyorum. Şimdiden yola çıkıyoruz, Ankara'da ulaşmadığımız tek bir hane kalmasın diyorum. Köy köy sokak soka, mesajlarımızı vatandaşlarımıza iletmenizi istiyorum. Biz nezaketi, zerafeti asla elden bırakmayacağız. Yıkıcı bir dille değil, yaptıklarımızla hedeflerimizle milletimizin huzuruna çıkacağız. 

Hassas bir döneme girdiğimizin farkındasınızdır. Benim doğudaki ve batıdaki vatandaşlarımın milli duygularını istismar etmek isteyenler olacaktır. Provokasyonlara karşı da dikkatli olacağız. Tüm tezgahları hep birlikte boşa çıkaracağız. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.