Bölge Haber Girişi : 05 Mayıs 2011 00:12

Başbakan'ın konvoyuna silahlı saldırı!..

Başbakan'ın konvoyuna silahlı saldırı!..
Başbakan'ı koruyup Çankırı'ya dönen ekibe silahlı saldırı gerçekleşti. Ekip otosu çapraz ateşe alındı ve el bombası atıldı.

İŞTE SALDIRI YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

ERDOĞAN SALDIRIDAN ÖNCE KASTAMONU'DA KONUŞTU / FOTO GALERİ

Erzurum Ajans-Başbakan'ın koruma ekibine eskortluk yapan polis ekibine Ilgaz Dağı civarında pusu kuruldu. Başbakan'ın Kastamonu mitinginde koruyan polis ekibi Çankırı yolunda çapraz ateşe alınarak saldırıya uğradı. Başbakanlık otobüsünün de bulunduğu konvoya düzenlenen saldırıda otomatik silahlar ve el bombaları kullanıldığı belirtildi.

SALDIRI YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR 

Saldırıda Başbakan'ı Kastamonu'da koruya koruma ekibinde herhangi bir can kaybı yaşanmazken Çankırı Emniyeti'nde görevli bir polis memurunun şehit olduğu ifade edildi. Yaralılar Kastamonu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.    

POLİS ARACI HALA YANIYOR       

Saldırı sonrasında yanmaya başlayan polis otosu söndürülmeye çalışıyor. Saldırıda şehit olan polis memurunun yanan aracın içinde olduğu sanılıyor. Trafik akışı durdu, yollar ambulans doldu.

Polisler çelik yeleklerle orman yollarında terörist avına çıkarken saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin 4-6 kişi olduğu sanılıyor. Başbakanlık korumaları saldırının ardından ağır makinalı tüfeklerle arama çalışması başlattı.

EL BOMBASI ATILDI

Araca silahlı saldırıdan sonra el bombası atıldı. Olay yerinde sıcak çatışma bir süre daha devam etti. Başbakan Erdoğan Kastamonu'dan Amasya'ya helikopterle geçtmişti. Recep Şahin isimli polis şehit olurken, Metin Kuş isimli polis yaralandı. 

SALDIRI NASIL OLDU

Olay yerinden gelen görüntüler saldırının nasıl gerçekleştiğine dair ipuçları verdi. Başbakanlık otobüsü, korumalar ve polis ekibinden oluşan konvoy Ilgaz Dağı'nda ilerlerken önlerine çıkan sert viraj yüzünden yavaşladılar. Bu sırada yola el bombası atıldı. Bombanın infilakından hemen sonra konvoy çapraz ateş altına alındı. Bu sırada patlamanın etkisiyle bir polis aracı ateş aldı ve yanmaya başladı. Yanan araçta bir polis şehit oldu.

TERÖRİSTLERLE SICAK TEMAS İDDİASI

Saldırının ardından bölgede operasyon başlatan askeri timlerin teröristlerle sıcak temas sağladığı ve ikinci bir çatışmanın yaşandığı iddia edildi. (Kaynak:Hürriyet)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.