Bölge Haber Girişi : 21 Aralık 2009 00:56

Başbakandan yurt açılımı!..

Başbakandan yurt açılımı!..
TRABZON- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'un Yomra ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılışını gerçekleştirdi.
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'un Yomra ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Bazı açılışlara katılmak üzere geldiği memleketi Rize'de ses tellerindeki rahatsızlığından dolayı programlarını iptal eden ve iki gündür Güneysu ilçesindeki evinde istirahat eden Erdoğan, akşam saatlerine doğru baba evinden ayrıldı. Evinden çıktıktan sonra Güneysu ilçe merkezine gelen Erdoğan, burada aracından inerek kendisini uğurlamaya gelen hemşehrileri ile vedalaştı. Vatandaşların, 'geçmiş olsun'' dileklerini ilettiği Erdoğan, teşekkür etti ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Daha sonra Başbakanlığa ait otobüsle Trabzon'a hareket eden Erdoğan, Trabzon'un Sürmene ilçesinde rahatsızlığı nedeniyle açılış törenine katılamadığı KTÜ Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu'nu gezdi. Erdoğan'a burada kemençe hediye edildi.

Ardından Yomra ilçesine gelen Erdoğan, Kredi Yurtlar Kurumu KTÜ Yomra Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılışını yaptı. Erdoğan, kendisini karşılayan vatandaşlar ve öğrencilerle sohbet etti.

Erdoğan, burada yaptığı kısa konuşmada, "Sizlerle çok daha dertleşmek isterdim. Ama malum, bundan dolayı kısa ve öz kurdeleyi kesmek suretiyle sizin bu heyecanınızı paylaşmak istiyorum. Bu modern yurdumuzun tüm öğrencilerin darısı başına diyorum. Sizler bunlara layıksınız. Sizleri koğuş tipi yurtlardan kurtarmak istiyoruz, bunun gayreti içerisindeyiz." dedi.

Konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesen Başbakan Erdoğan, yurdu gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

Ardından Trabzon Havalimanı'na geçen Erdoğan, Başbakanlığa ati özel 'Ana' uçağı ile Ankara'ya gitti.

(CİHAN)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.