Siyaset Haber Girişi : 28 Kasım 2016 15:37

Başbakan Yıldırım'dan OHAL açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan OHAL açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım, 21 Temmuz'da başlatılan OHAL'in ilk baharda yapılması planlanan olası referandum öncesi kalkabileceğini söyledi.
Erzurumajans-Başbakan Binali Yıldırım başkanlık sistemi için referandumun OHAL döneminde yapılmayacağını ifade ederken Hürriyet'ten Fatih Çekirge'ye yaptığı açıklamada, halen yürürlükte olan OHAL için "Şimdi referandum olması halinde kimseye OHAL altında seçime gidildi, OHAL şartlarında referandum yapıldı gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz. Bu nedenle referandum öncesi OHAL kaldırılır diye düşünüyorum." dedi.

Yıldırım'ın bu açıklamalarıyla "OHAL kalkıyor mu" tartışması başlarken akıllara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta Cuma günü yaptığı açıklamada "Türkiye, yaşadığı darbe girişimine ve terör eylemlerine rağmen Ohal'in henüz 3. ayında. Belki 3 ay, belki üstüne 3 ay daha uzatacağız" diye konuşmuştu.

21 TEMMUZ'DA BAŞLADI

Türkiye'de OHAL için 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sonrasında karar çıkmış ve 21 Temmuz'da 3 ay süreyle uygulanmak üzere başlatılmıştı. Üç ay sürenün dolmasının üzerine yeniden 3 ay uzatılan OHAL'in 21 Ocak 2017'de sona ermesi bekleniyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.