Siyaset Haber Girişi : 12 Mayıs 2012 16:25

Başbakan Erdoğan Rize'de

Başbakan Erdoğan Rize'de
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefetin engellemelerine, iftiralarına ve karalama kampanyalarına asla aldırmadıklarını belirterek “Biz uluslararası bir takım şebekelerin başta Türkiye ekonomisi olmak üzere ülkemizi karalama kampanyalarına ald
Erzurum Ajans-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefetin engellemelerine, iftiralarına ve karalama kampanyalarına asla aldırmadıklarını belirterek “Biz uluslararası bir takım şebekelerin başta Türkiye ekonomisi olmak üzere ülkemizi karalama kampanyalarına aldırmayacağız. Allah’ın izni ile bize çamur atmak isteyenlerin çamuru gidecek kendi üstlerine bulaşacak ve bulaşıyor da” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güneysu ilçesindeki ziyaretinin ardından partisinin Rize Yeni Şehir Stadyumu’nda düzenlenen İl Kongresi’ne katıldı. Yolda otobüsünün yolu kesilen Başbakan Erdoğan, yolunun kesen kadınlar ve çocukları ile fotoğraf çektirdi. Ardından Rize Yeni Şehir Stadyumu’na gelen Erdoğan, burada hemşehrilerine seslendi. Erdoğan’ın konuşma yaptığı platformun karşısındaki tribüne bir süre önce hayatını kaybeden annesi Tenzile Erdoğan’la birlikte resminin yer aldığı “Rahat uyu Tenzile ana, yiğidin bize emanet” pankartı dikkat çekti.
Konuşmasında yarın kutlanacak Anneler Günü’ne vurgu yapan Erdoğan “Rize’den tüm dünyadaki annelerin anneler gününü kalpten, gönülden yürekten kutluyorum. Rabbim size yavrularınıza bağışlasın. Ben yarın annesiz ilk anneler gününü yaşacağım. Ama rabbime hamdolsun bu ilk annemsiz anneler gününde annemin ekmeğini yediği, suyunu içtiği, rahmetli annemin evinde geçireceğim. Allah ona ve hayatını kaybetmiş rahmetli olmuş tüm annelerin mekanını cennet eylesin. Annelerimize Allah’tan uzun ömür ve hayat vermesini niyaz ediyorum” diyerek annelerin anneler günün kutladı.
IMF Başkanı ile İstanbul’da önceki gün yapılan toplantıya da değinen Erdoğan, “IMF Başkanı ile görüşmemizde bana ‘Artık Türkiye’nin IMF’e ihtiyacı yok ama IMF’nin Türkiye’ye ihtiyacı var’ ifadesini kullandı. Biz göreve geldiğimizde Türkiye’nin IMF’e borcu 23.5 milyar dolardı. Şuanda Türkiye’nin 2.3 milyar dolar. Yani on liralık borç 1 liraya düştü. Merkez Bankası’nın rezervi 27 milyar dolardan 93 milyar dolara yükseldi. Milli gelir 230 milyar dolardan 772 milyar dolara yükseldi. Kişi başına milli gelir 3500 dolardan 10 bin 544 dolara yükseldi” bilgilerini verdi.
Erdoğan, konuşmasında Rize ve bölge için büyük önemi olan Ovit Tüneli’nin temelini yarın atacaklarını hatırlatarak “Osmanlı döneminden buyana hayali kurulan ama bir türlü yapılamayan Ovit Tüneli’nin temeline Allah’ın izni ile yarın dozer vuruyoruz, kepçeyi vuruyoruz. Bu hayal ilk kez 1880’de Osmanlı kayıtlarında yer aldı ama yapılamadı. 1930 yılında bin 500 kişinin çalışması ile ancak dağı aşan bir yol yapılabildi. Yüzyıl sonra Allah’ın izni bu hayil gerçekleştiriyoruz. Bu tünel Rize’yi Erzurum’u, Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlıyor. Bu tünel Türkiye’nin en uzun dünyanın da sayılı tünellerinden olacak. 2015 yılında bunu inşallah bitireceğiz. Ovit üzerinden Türkiye’yi Kafkasya’ya bağlayacağız. İşte AK Parti’nin farkı budur” ifadelerini kullandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefetin engellemelerine, iftiralarına ve karalama kampanyalarına asla aldırmadıklarını da belirterek “Biz uluslararası bir takım şebekelerin başta Türkiye ekonomisi olmak üzere ülkemizi karalama kampanyalarına aldırmayacağız. Allah’ın izni ile bize çamur atmak isteyenlerin çamuru gidecek kendi üstlerine bulaşacak ve bulaşıyor da. Bize ne lazım birlik, beraberlik, dayanışma, paylaşım lazım. Biz dedik ki tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, birliğimiz böyle olur. Bu vatan topraklarında asla operasyona müsaade etmeyiz. Tek devlet dedik, devlet içinde devlete asla müsaade etmeyiz. Yasama, yürütme ve yargı anayasada hepsinin belirlenen tanımlanan bir görevi vardır herkes bu görevini yapacaktır” şeklinde konuştu.
Ana muhalefet partilerinin okullarda dağıtılan sütleri siyaset malzemesi yaptığına da dikkat çeken Erdoğan, hükümet olarak Türkiye genelinde 32 bin 600 okulda her gün 7 milyon 200 bin öğrenciye süt dağıttıklarını belirtti. Erdoğan, şuana kadar dağıtılan sütlerden hiçbir zehirlenme vakası olmadığını kaydederek şunları söyledi:
“CHP Genel Başkanı çıktı bu süt konusunu bir siyaset malzemesi, bir istismar malzemesi yapmak istedi. Kendi partisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin haftada bir gün dağıttı sütü de her gün dağıtılıyormuş gibi lanse ederek bizi karalamaya çalıştı. Haftada bir gün dağıtıyorlar, ben bugün Rize’de kendi cümlelerim ile değil bizzat Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanı olduğu partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun cümleleri ile kendisine cevap vermek istiyorum. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ne diyor biliyor musunuz ‘Projenin desteklenmesinden yanayım. Bu mutlaka desteklenmesi gereken bir proje. İlk gün veya önümüzdeki günlerde dağıtımında hastalıklar sıkıntılar olabilir. Bunlar tedavi edilecek, aksaklıklar giderilecektir. Süte siyaset karıştırmazsak ülkemiz çocuklarımız ve ülkenin geleceği için çok yararlı olur’ diye düşünüyorum. Samimi duygularım bunlardır’ başkan bunları söylerken, Genel başkan süte siyaset karıştırıyor. Süte bu şekilde siyaset karıştırmak çirkinliktir.”
Başbakan Erdoğan, daha sonra yöresel şive ile Kılıçdaroğlu’na eleştirisini sürdürerek “Remoğ’un (yörede yaşamış eski bir Rizeli) tüfeği gibi atmayı ama her seferindeki gibi karavana. Maalesef sayın Kılıçdaroğlu bu duruma devam ediyor. Hep Remoğ’un tüfeği gibi atayı ama her seferinde karavana. CHP tarihi boyunca hep bunu yaptı. CHP geçmişte her zaman suyu bulandırdığı gibi zihinleri bulandırdığı gibi bugün de sütü bulandırmaya çalışıyor. Ey Kılıçdaroğlu süt aktır ak, tertemiz ama sen ‘ak’tan nasibini alamamışsın. Sende ak yok. CHP hiçbir yararlı güzel uygulamanın içinde olmamış yapanları cezalandırmıştır. Sütü gönül rahatlığı içinde öğrencilerimizin içmelerini istiyorum. Partisinin belediye başkanının bile gerisinde yürüyen bir genel başkan için CHP’li seçmen kardeşlerime gerçekten sabır diliyorum” dedi.
İsminin Rize Üniversitesi’ne verilmesini de değerlendiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü.
“Rize Üniversitesi’nin yeni adının hayırlı olmasını, tıpkı taşıdığı isim gibi ülkenin, milletin, hizmetkarı olmasını temenni ediyorum. Üniversitenin bu ismi taşımasından ve senatonun böyle bir karar almasından çok büyük mutluluk duyuyorum. İsimler, makamlar, mevkiler hep gelip geçici baki kalan bu kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Rizeli kardeşlerimin hayır dualarını alabiliyorsam, ‘Çok hayır göresin duasına mazhar olmuşsak bu bize zaten ziyadesi ile yeter.”
Erdoğan, Rize’ye yaptıkları hizmetleri anlattıktan sonra partisine hizmeti geçen ilçe başkanlarına plaketle ödüllendirdi. Erdoğan, ardından konuşma yaptığı kürsüden inerek tribünlere dolaşıp stat turu attı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.