Bölge Haber Girişi : 10 Haziran 2011 14:10

Başbakan Erdoğan Erzurum'da konuştu!..

Başbakan Erdoğan Erzurum'da konuştu!..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisi tarafından İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mititngde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları..

Erzurum Ajans-Başbakan Erdoğan'ın Erzurum mititngindeki gündeminde CHP'nin tutuklu Ergenekon sanığı adayı Mehmet Haberal'ın, Zonguldak'ta dağıttırdığı ve içinde CHP'nin reklam broşürlerinin olduğu gıda kolileri vardı:

"Şu anda tutuklu CHP adayı. Zonguldak'ta maşallah evlere bol bol koliler dağıtılıyor. Kolilerin içerinde de kendi reklam  afişleri, büroşürleri, baya işi ilerletmiş başka ne yapsın para bol, imkan bol. Kendisi içerde ama dışarda da işte ücretli propanganistleri var. Ey CHP, sen busun bu."

Erdoğan ayrıca Süper Kupa finalinin 31 Temmuz'da Erzurum'da yapılacağını söyedi.

ERZURUM'DA 6-0'A VAR MIYIZ?

Vatandaşlara ne diyoruz, kaç, 6-0'a var mıyız'' diye soran Erdoğan, ''Ne yapacağız, şurada bir yarın kaldı. Buradan ayrılacağız, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Telefonlara sarılmaya var mıyız? Sandıklara sahip olacağız. Sandıkları patlatacağız. Oy pusulasının birinci sırasında ne var? Ampulün altına evet mührünü basmaya var mıyız? Sizin eliniz diliniz dert görmesin, Allah gücünüze güç katsın'' dedi.

KARDEŞİM ÇATLAMASINLAR BE...

Erzurum İstasyon Meydanı'nda coşkulu bir kalabalığa seslenen Başbakan MHP'nin sloganına çattı. "Ses ver Türkiye" diyenlere Erzurum'un AK Parti dediğini söyleyen Erdoğan, meydandan "kıskananlar çatlasın" tezahüratı üzerine "Hanım kardeşlerim çatlamasınlar be. Onlar da yanımızda olsun. Daha güçlü olalım" diye karşılık verdi.

HİZMET SİYASETİ DİYELİM

"Asla şımarmadık. Kibire asla prim vermedik, kimseye tepeden bakmadık. Sizlere efendi oymaya değil hizmetkar olmaya geldik" diyen Erdoğan, CHP, MHP ve BDP'ye oy verenlere sesledi:

"Gelin bir kez daha demokrasi özgürlük diyelim. Hizmet siyaseti diyelim eser siyaseti diyelim. Futbol takımı tutar gibi parti tutulmaz. Bunlara sorun. Bu CHP Erzurum'a ne getirdi? MHP ne verebilir. Hele BDP ne verebilir? BDP'liler terör örgütüne sırtını dayamış imam hatipli öğrencilerin yurtlarını bombalıyorlar. Bunlar değil mi Kürtçe ezan okutanlar, bunlar değil mi? Bunlar değil mi Cuma Namazı'nı kadın erkek kılanlar. Bu ülkede 18 sene Türkçe ezan okutulmadı mı? Menderes ile aslına döndük."

KILIÇDAROĞLU BDP'LİLERİN ELİNE TÜRK BAYRAĞI VEREMİYOR

CHP'nin tartışılan Hakkari mitingi Erdoğan'ın dilindeydi. Bahçeli'nin CHP'yi ve BDP'yi eleştirmemesine tepkiliydi:


"Erdoğan'a gelince kaplan kesiliyorsun hadi konuş Hakkari'de Kılıçdaroğlu, BDP'lilerin eline CHP bayrağı veriyor ama Türk bayrağı veremiyor. Utanmadan sıkılmadan bana bayrak siyaseti yapıyor diyor. Eğer bu siyasetse yapıyorum tek vatan demekse yapıyorum. Sen ne diyorsun onu söyle. Sen yerel özerklikten bahsediyorsun. Ardahan'a gidiyorsun başka şey söylüyorsun. Dürüst ol dürüst.

Bahçeli sağolsun Diyarbakır'a gitti ama BDP ile ilgili tek kelime edemedi. Kirli senenoryolara değil istikrara destek verelim. Gelin bu kez kendimize oy verelim. Size hizmet vermeyecek partilerde oyumuzu heba etmeyelim.

Cuma namazını ayırmaya çalışanlara değil kardeşliğe oy verelim. BDP'li il başkanının se kayıtları düştü. 'Eğer kazanma şansı varsa CHP'ye o verelim' diyor. İşte şurada yazıyor. 'Erzurum ses ver verdi AK Parti dedi.' Güzel."

MHP'lilerin Erzurum'da dedikodu çıkardığını söyleyen Erdoğan, lojistik merkezin taşınacağı iddialarını yalanladı. Erzurum'a inşa edilen kış oyunları spor kompleksinin çürümeyeceğini belirtip 2 yıl içerisinde yapılacak oyunları sıralayan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

HIZLI TREN ERZURUM'A GİDİYOR

"Erzincan-Erzurum hızlı tren hattı proje çalışmaları devam ediyor. Yeni kurulacak çağrı merkezleriyle birlikte 10 bin kişiye iş sağlıyoruz. Şehir hastanesinde sedyede değil yürüyen bantta gideceksiniz. Uluslarası gözlemevi Erzurum'da kuruluyor. En ileri teknoloji bu hastanelerde olacak. Çünkü benim dadaşıma bu yakışır. Erzurum'a et entegre tesisi inşa ediyoruz. 1600 derslik yaptık 11.242 bilgisayar gönderdik.

AKILLI TAHTALAR GELİYOR

Kara tahtadan akıllı tahtaya geçiyoruz. Her çocuğa birer tane e-kitap vereceğiz. Bunları ücretsiz olarak vereceğiz. Bütün müfredat bunun içinde var. Ey Bahçeli sen iktidardayken dünyada bilgisayar yok muydu? Mesele ufuk, vizyon meselesi bunlarda o yok."

İcraatlarını anlatırken MHP ve CHP'ye çatan Başbakan, Demirel'i de unutmadı:

"Bazıları yol karın doyurmaz diyorlar? Yol medeniyettir. Benim anam ayağında bırakın yolu dağ yolundan gelişini anlatırdı çarık bulamazdı çarık. Bu CHP benim dedelerimi çarığa mahkum etti. Bu ortada duran adam var ya (Demirel'i kastediyor) "bu CHP süt veren ineklerin sütünü kurutur" diyordu.. Şimdi övüyor.

MHP IMF'ye gitti 30 milyar dolar borç aldı. Bize 23 milyar dolar borç bıraktı. Şimdi 5 milyar dolar kaldı. Sayın Bahçeli nerede geziyorsun? Yüzde 30 enflasyon benim vatandaşımın cebini götürüyordu şimdi yüzde 7 haberin var mı?''

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.