Bölge Haber Girişi : 21 Ekim 2009 17:53

Başbakan Erdoğan: Erzurum'a minnettarım!..

Başbakan Erdoğan: Erzurum'a minnettarım!..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye ile birlikte Azerbaycan'ın da, oradaki kardeşlerimizin de kaybetmesine göz yummayız. Ankara'da çirkin bir dille konuşulan iftiralara kulak asmayın. Onlar tahrik üzerine kışkırtma üzerine politika yürütüyorlar"dedi.
Erzurum Ajans- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı'daki açılışlarını bitirerek Erzurum'a döndü.

Başbakan Erdoğan, İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin 2009-2010 açılış töreni ile yapımı tamamlanan okulların açılışı için geldiği Ağrı'daki temaslarını bitirerek helikopterle Erzurum'a geldi. Başbakan Erdoğan'ı havalimanında Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti milletvekilleri Muhyettin Aksak ve Sadettin Aydın ile daire müdürleri ve partililer karşıladı. Çıkışta Başbakan Erdoğan'a Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli ilçenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları anlatan bir mektup verdi. Başbakan'ı burada çok sayıda partili çiçeklerle karşıladı.

ERZURUMSPOR'DAN YARDIM ÇAĞRISI
 
Bu arada Başbakan'ın Erzurum'da bineceği Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün makam aracı helikopter inmeden önce bomba eğitimli köpek tarafından arandı. Başbakan ise havalimanında Başbakanlık'a ait otobüsle Atatürk Üniversitesi'nde yapılacak açılışlara katılmak üzere hareket etti. Başbakan Erdoğan'ı taşıyan otobüs Erzurumspor Kulübü önünden geçerken futbolcular ve idari personel, 'Başbakanım bize yardım et, sahip çık' dövizleri açtı.

Başbakan Erdoğan ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan da Erzurum'a geldi.

TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi bahçesinde düzenlenen toplu açılış törende konuşan Başbakan Erdoğan, Erzurum Kongresi'nin 90. yılını yaşayan Erzurum'un geçmişte büyük acılar çektiğini anlattı. Erdoğan, "Erzurum şahlanarak kahramanca yurdunu savundu, burada bir tarih yazdı. Kurtuluş savaşının ilk adımları 90 yıl önce burada atıldı. Erzurum kongresi kararlarıyla ortaya çıkan irade ülke istikrarı kadar, istikbalini de şekillendirdi. Bu ruhla bu heyecanla bu coşkuyla yolumuza devam ediyoruz. Aldığımız emaneti daha yükseğe çıkarma gayreti içindeyiz" dedi.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini kaydeden Erdoğan, Ermenistan ile ilişkilerin yeniden başlatılması konusunda değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin tarihiyle, kültürüyle, medeniyetiyle büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu büyük devlet, korkularla hareket etmez. Türkiye kaygılarla hareket edemez, büyüklüğüne yaraşır şekilde gereğini yerine getirerek yoluna devam etmek zorundadır. 'Komşularla sıfır problem' dedik. 7 yıldır tüm komşularla sorunları masaya yatırdık, çoğunu çözdük, kalanını görüşüyoruz. Hiçbir ülkeye, devlete karşı husumetimiz olamaz. Zira biz Erzurum Kongresi'nde, Sakarya'da, Dumlupınar'da bize karşı düşmanlığı olanlara her cephede söyleyeceğimizi söyledik. Zaferlerin ardından diplomatik ilişkilerimizi yeniden kurduk, yolumuza devam ettik" diye konuştu.

ANKARA'DAKİ İFTİRALARA KULAK ASMAYIN
 
Komşu ülkelerle ilişkilerde gelinen noktaları anlatan Erdoğan, bu konuda yaşanan olumlu gelişmelerin ekonomiye de pazitif yansıdığını kaydetti. Erdoğan, Türkiye ekonomisinin dünya ekonomileri arasında 17. sıraya yükseldiğini, yıl sonuna kadar 16. olacağını bildirdi.

Türkiye'de sıkıntıların da olduğunu ifade eden Erdoğan, işsizlik rakamlarının da yüzde 12.8 olduğunu belirtti. Dünyanın işsizlikten kıvrandığını vurgulayan Erdoğan, bazı Avrupa ülkelerinde bu rakamın yüzde 14-15 civarında olduğunu ifade etti. Yüzde 10.7 ile devraldıkları işsizlik oranının yüzde 12.8'e çıktığını belirten Erdoğan, bunu aşağı çekmek için çalışmaların devam edeceğini kaydetti. Konuşmasında Ermenistan'la başlatılan görüşmeler hakkında da bilgi veren Erdoğan, şunları ifade etti:

"Ermenistan'la başlatılan bu süreçte Türkiye'nin kaybetmesine izin vermeyiz. Bize 'işbirlikçi' yaftasını yapıştırmaya çalışanlar kendilerine baksınlar. Bizden önce 3.5 yıl idarede bulundular. Kendilerine baksınlar; el pençe divan durdukları, bu milletin onuruna, tarihine yakışmayacak şekildeki duruşlarına baksınlar. Türkiye ile birlikte Azerbaycan'ın da, oradaki kardeşlerimizin de kaybetmesine göz yummayız. Ankara'da çirkin bir dille konuşulan iftiralara kulak asmayın. Onlar tahrik üzerine kışkırtma üzerine politika yürütüyorlar. Şu Erzurum'a, çifte minareli medreseye, Selçuklu yadigarına kim sahip çıktı? Erzurum kalesinin etrafını kim kurtardı, bedestenin etrafını kim düzenledi? Sadece Erzurum'da değil, dünyanın dört bir yanında ata yadigarlarına kim sahip çıktı? Erzurum, bizim mührümüzdür. Erzurum karşısında boynumuzu eğecek girişim içinde olamayız. Nene Hatun'u, dadaşları mahcup edecek girişim içinde olamayız."

ERZURUM'A HEP MİNNETTARIM!..

Konuşmasında "demokratk açılım" konusunda da değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Aynı şekilde milli birlik sürecini de bu anlayışla yürütüyoruz. Kardeşliğimizi, dayanışmamızı artırmanın mücadelesini veriyoruz. Türkiye bu sorunu süratle çözmek büyük hedeflerine yürümek zorundadır. Türkiye, inşallah hızla çözüm sürecine ilerliyor. Kısa sürede bu sorunu hal yoluna koyacağımıza inanıyorum."diye konuştu.

Hükümetleri döneminde Erzurum'da eğitimden sağlığa her alanda yatırımlar yaptıklarını belirten Başbakan Erdoğan, sağlık hizmetleri için 327 milyon ödediklerini söyledi. Erzurum'un hava ambulansını ilk kullanan il olduğunu ifade eden Erdoğan, belediye hizmetleri bakımından da önemli yatırımların gerçekleştirildiğini söyledi. Erzurum'da toplu konutta önemli yatırımlar yapıldığını vurgulayan Erdoğan, "Toplu konutta büyük hizmetler yaptık. Bugüne kadar 5 bin 225 konut uygulaması başlattık. Bunlardan 3 bin 426'sı tamamlandı. 883 konutun anahtar teslimini de bugün törenle yapıyoruz. Bütün projelerimizi tamamladığımızda 11 bin 571 konut yapmış olacağız" dedi.

ONLARA GEREKEN CEVABI SİZ VERECEKSİNİZ!
 
2002 yılında 87 kilometre olan bölünmüş yol ağını 329 kilometreye ulaştırdıklarını anlatan Erdoğan, 2011 Kış Oyunlarıyla birlikte Erzurum'un büyük bir sıçrama yapacağını söyledi. Kış oyunları için 500 milyon liralık bir yatırım yapıldığını ifade eden Erdoğan, iç ve dış engeller kalktıkça yurt genelinde kalkınma ve refah için daha büyük adımlar atacaklarını kaydetti. Erzurumluların bugüne kadar kendilerine sürekli destek verdiğini vurgulayan Erdoğan, " Erzurum şarkın kapısı, Türkiye'nin kilidi, özü ve özetidir.'Erzurum için ne yapsak azdır. Bu anlayışla Erzurum için hizmet üretmeye devam edeceğiz. Bugün açılışların yanı sıra Dadaşlarla hasret gidermeye, hasbıhal etmeye geldik. Verdiğiniz destek için şükranlarımı sunuyorum. Siz bizi iyi biliyorsunuz, desteğini hiç esirgemediniz, bizi bölmek isteyenlere birliğimizi kıskananlara en büyük cevabı Erzurum verecektir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Atatürk Üniversitesi Oditoryumu'na geçerek burada gerçekleştirilen 2009- 2010 akademik yıl açılış törenine katıldı. (www.erzurumajans.com)
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.